Narvas algab laevasõiduhooaeg

Ilja Smirnov
Copy
Purjelaev Delfin on Narva-Jõesuus Narva jõel varemgi seilanud.
Purjelaev Delfin on Narva-Jõesuus Narva jõel varemgi seilanud. Foto: Erakogu

Pühapäeval saabub omal jõul mööda merd Tallinnast Narva puidust purjelaev Delfin, mille uueks kodusadamaks saab Narva. Alates järgmisest nädalast hakkab Narva jõel taas lõbureise tegema ka reisilaev Caroline.

Purjelaev Delfin ehitati 1945. aastal Norras Taani kalalaeva projekti järgi. Selle projekti alusel ehitati laevu 1920.-1950. aastatel. Alates 1946. aastast seilas Delfin Ahvenamaal, kus ta 1980. aastal maha kanti. Aastatel 1990-2005 taastas meister Holger Lindström purjelaeva, uuendas selle salongi ja vahetas välja mootori. Aastatel 2016-2022 tegi purjelaev Delfin lõbusõite Tallinna lahel ning nüüdsest saab tema kodusadamaks Narva jõesadam.

Delfini kere on valmistatud puidust, pikkus on 14 meetrit. Purjede kogupindala on 140 ruutmeetrit, maksimaalne kiirus 9,5 sõlme. Delfin võib pardale võtta maksimaalselt 12 inimest, sealhulgas meeskonnaliikmed.

Narva sadama juht Anatoli Ivanov ütles Põhjarannikule, et purjelaev Delfin hakkab tegema tellimusreise mööda Narva jõge ja võib vabalt ka lahele väljuda.

"See on suurepärane võimalus nautida heas seltskonnas paadisõitu tõelisel puidust laeval, kus purjed tõstetakse ja langetatakse käsitsi nagu vanadel headel aegadel," rääkis Ivanov. "Laeval on olemas kõik mugavused: kajut, kus mahuvad ühe suure laua taha istuma kõik reisijad, tualett, köök, küte. Laev sobib ideaalselt fotoseanssideks, firmaüritusteks ja romantilisteks lõbusõitudeks. Ühtlasi pakub Delfin suurepärast võimalust mereekskursioonide ja kontsertide korraldamiseks."

Peale selle hakkab järgmisest laupäevast, 3. juunist piirijõel Narva ja Narva-Jõesuu vahelisel liinil taas regulaarreise tegema kirdepiirkonna elanikele juba hästi tuttav mootorlaev Caroline. "On aeg jõehooaeg avada. Piletihinnad on samad, mis eelmisel aastal," rõõmustab laeva omanik, meresõitja ja ettevõtja Kaspar Eisel.

"Caroline on läbinud transpordiameti ülevaatuse ja saanud loa ka sel aastal sõitjaid vedada. Laev on värvitud ja teinud sel hooajal juba esimesed tellimusreisid. Nädalavahetuseti hakkame korraldama ka lastele reise, kus jutustame Narva jõel tegutsenud piraatidest ja muust huvitavast," rääkis Eisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles