Voka pargi lähistel metsas toimetab karu kahe pojaga

Põhjarannik
Copy
Voka karu pole teadaolevalt keegi pildistanud, see kolm aastat vana pilt on pärit Voka jahimeeste rajakaamerast.
Voka karu pole teadaolevalt keegi pildistanud, see kolm aastat vana pilt on pärit Voka jahimeeste rajakaamerast. Foto: Voka jahimeeste rajakaamera

Karusid ei kohta ainult Alutagusel, vähemalt üks karupere elab Toila vallas Voka metsas − teisipäeval ehmatas seal koeraga jalutanud naist kahe pojaga emakaru.

"Seda karu nägi minu täiskasvanud tütar, kes läks koeraga jalutama. Alguses kuulis ta raginat ning nägi kõigepealt karupoega, kelle järel tuli välja ka teine. Koer hakkas haukuma ja tütar läks kiiresti eemale, kuid jõudis näha ka suurt karu. Õnneks jooksid karud koera haukumise peale minema," rääkis Eveli Dolganova, kes pärast tütre telefonikõnet Facebooki Voka elu grupis kogukonna inimesi üksi metsa minemast hoiatas.

Ettevaatlik tasub olla ka pargis liikudes, sest need kolm karu toimetasid metsas üsna pargi lähedal.

Seda, et karu Voka metsas elab, teavad kohalikud inimesed juba ammu.

"Mina olen neid jutte juba mitu aastat kuulnud, inimesed, kellel on aiamaad metsa taga, on sellest karust palju rääkinud," pole Dolganova ise sagedase metsas jalutajana seal karu kohanud ega karu jälgigi näinud.

Kolm aastat tagasi nägi ta karu küll, aga mitte Voka metsas, vaid hommikul Valaste poolt tööle sõites, kui umbes pool kilomeetrit enne Toila asulat karu auto eest üle tee jooksis.

Viimatise postituse kommentaarides märgiti, et karu jälgi on seal kandis nähtud ka mere ääres. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles