VIDEO ⟩ Kohtla-Järve linn tähistas suurejooneliselt lastekaitsepäeva

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve lastekaitsepäeva peol mattus linnavalitsuse esine väljak mullidesse.
Kohtla-Järve lastekaitsepäeva peol mattus linnavalitsuse esine väljak mullidesse. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kohtla-Järve lastekaitsepäeva peole linnavalitsuse esisele väljakule kogunes neljapäeva õhtul ligikaudu tuhat inimest. 

Linnaorkesteri helide saatel tulid rongkäigus linnavalitsuse esisele väljakule linna üldhariduskoolide ja huvikoolide õpilased. Platsile kogunenud ligikaudu tuhandele inimesele esineseid kohalikud noored tantsijad ja lauljad. 

Platsil olid avatud mitmed töötoad, kus sai näiteks valmistada pesakaste ja muid puidust asju. Tegutses ka mullide puhumise töötuba. Oma tegevust tutvustasid Ida-Viru keskhaigla, Kaitseliit, Viru vangla ja teised jõustruktuurid.  

Platsil töötasid mullimasinad ja karussellid. Õhtul avati esmakordselt sel kevadel ka linna purskkaevud. 

Kohtla-Järve linnapea Virve Linder meenutas oma  tervituses, et unustada ei tohi ka neid lapsi, kel jääb kodusest toetusest puudu. "Ka üks vägivalla, tühja kõhu, armastuse puudumise või üksinduse käes kannatav laps, on Kohtla-Järve jaoks liiga palju," ütles ta tänades kõiki treenereid, õpetajaid, lapsevanemaid ja vanavanemad selle eest, et nad aitavad lastele avaneda ja toetavad neid. "Me peame hoolitsema selle eest, et ükski laps lasteaias või koolis ei peaks tundma kiusu ega ebaõiglust. Lastega peaksid kaasas käima sellised sõnad nagu innustamine, suunamine ja tunnustamine."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles