Integratsiooni sihtasutus jagab taas Ida-Viru üritusteks raha

Põhjarannik
Copy
Ühe toetuse saanud eduloona nimetas regionaalminister Madis Kallas rahvusvahelist Jõhvi kergejõustikuõhtut.
Ühe toetuse saanud eduloona nimetas regionaalminister Madis Kallas rahvusvahelist Jõhvi kergejõustikuõhtut. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Integratsiooni sihtasutus ootab 14. augustini uusi taotlusi Ida-Virumaal spordi- ja kultuuriürituste korraldamiseks, milleks eraldab 350 000 eurot.

Taotlusvoor on avatud eesmärgiga elavdada Ida-Virumaa arengut läbi lisatoetuse piirkonna ettevõtlusele. Spordi- ja kultuuriüritused aitavad kaasa sellele, et piirkonna spordi- ja kultuurielu on mitmekesisem ning Ida-Virumaale jõuavad külastajad üle Eesti ja kaugemaltki.

"Selline toetus toob kasu nii Ida-Virumaale kui ka tervele Eestile. Mida rohkem erinevate kogukondade inimesed kokku saavad ja koos tegutsevad, seda lihtsam on nendel leida ühist keelt ja teha koostööd. Niiviisi tekivad ühised ettevõtmised, mis lisaks toredatele elamustele pakuvad võimalusi edukaks ettevõtluseks," ütles integratsiooni sihtasutuse juhataja Dmitri Moskovtsev.

Ida-Virumaa ettevõtluse elavdamine ning piirkonna spordi- ja kultuuriürituste arendamine on osa Ida-Virumaa programmist, mida integratsiooni sihtasutus viib ellu riigi regionaalpoliitika programmi raames koos regionaal- ja põllumajandusministeeriumiga.

"Ida-Virumaa on looduskaunis ja põneva ajalooga piirkond. Seal on igati head eeldused, pakkumaks nii kohalikele kui kaugematele külalistele meeldejäävaid sündmusi ja kvaliteetset meelelahutust," ütles regionaalminister Madis Kallas.

Tänu põnevatele kultuuri- ja spordisündmustele (taas)avastavad kindlasti nii mitmedki Ida-Virumaa võlu ja atraktiivsuse, mis annab omakorda tõuke piirkonna majandusele ja seeläbi ka üldisemale arengule, lisas minister. Ühe toetuse saanud eduloona nimetas ta rahvusvahelist Jõhvi kergejõustikuõhtut, mis paistis kogu maailmas silma oma kõrgetasemelise kettaheitevõistlusega.

Toetust võivad saada spordi- ja kultuuriüritused, mis toimuvad Ida-Virumaal ajavahemikus 2023. aasta 4. juulist kuni 2024. aasta 30. aprillini, on vähemalt maakondliku tähtsusega ja kaasavad rohkem kui tuhandet inimest. Tegemist võib olla nii esimest korda aset leidvate kui ka korduvalt peetud üritustega.

Juriidilised isikud ja omavalitsused saavad taotleda toetust summas 10 000-25 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles