Pippi Lotta Enok võitis juunioride EMil pronksmedali

Erik Gamzejev
Copy
Pippi Lotta Enok rõõmustamas Espoo staadionil võidetud pronksmedali üle.
Pippi Lotta Enok rõõmustamas Espoo staadionil võidetud pronksmedali üle. Foto: Eesti kergejõustiku liit

Jõhvilanna Pippi Lotta Enok võitis kergejõustiku U23 juunioride Euroopa meistrivõistustel pronksmedali. 

Enne viimast ala kolmandal kohal olnud Enokil oli enne 800 meetri jooksu, lähima jälitaja, poolatari Julia Slocka ees, kuue sekundi suurune edu. Ta suutis seda kasvatada püsitades 800 meetri jooksus isikliku rekordi, 2.17.26. See oli tema neljas isiklik rekord sel võistlusel.

Enok kogus seitsme alaga 6002 punkti. Tema üksiktulemused olid: 14.05 (isiklik rekord), 1.77 (isiklik rekord), 11.94, 24.01 (isiklik rekord), 6.01, 43.75 ja 2.17,36 (isiklik rekord).

Euroopa meistriks tuli 6391 punktiga soomlanna Saga Vanninen hollandlanna Sofie Dokteri  (6321 punkti) ees.

Pippi Lotta Enoki teekond maailma paremikku sai alguse Jõhvi põhikooli vanalt ja lagunenud staadionilt treener Hanno Kolli juhendamisel. See pilt on pärit 2018. aasta kevadest. 
Pippi Lotta Enoki teekond maailma paremikku sai alguse Jõhvi põhikooli vanalt ja lagunenud staadionilt treener Hanno Kolli juhendamisel. See pilt on pärit 2018. aasta kevadest. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pippi Lotta Enok on lõpetanud Jõhvi põhikooli ja ta esindab Jõhvi kergejõustikuklubi Visa. Tema esimeseks treeneriks oli Hanno Koll. Hiljem on ta treeninud Liivi Eeriku juhendamisel. Pärast õppima asumist USA Oklahoma ülikooli on tema treeneriks Jerel Langley.

Tänavu kevadel tuli Pippi Lotta Enok USA üliõpilaste meistriks seitsmevõistluses. 2021. aastal võitis U20 juunioride maailmameistrivõistlustel Keenias hõbemedali. Tema isiklik rekord on 6127 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles