Valitsus korraldab Ida-Viru esindaja leidmiseks konkursi

Põhjarannik
Copy
Regionaalminister Madis Kallas.
Regionaalminister Madis Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Valitsusliit otsustas Ida-Viru esindaja leidmiseks korraldada konkursi.

Regionaalminister Madis Kallas kinnitas tänasel pressikonverentsil, et kolm valitsuserakonda jõudsid kaks nädalat tagasi arusaamiseni, et Ida-Viru esindaja nimi selgub avaliku konkursi tulemusel, mis kestab 18. augustini. 

"Minu poolt sai see [otsus] täna kooskõlastuse. Vaatame, kuidas see minema hakkab," sõnas Kallas.

Varem püüdis Madis Kallas leida sobivat inimest Ida-Viru esindaja ametisse ilma konkursita. 

Juuni lõpus rääkis Madis Kallas Põhjarannikule, et valitsuse Ida-Viru esindaja nime saab välja öelda pärast 13. juulil toimuvat valitsuse istungit. "Ta selgub kolme valitsusliidu erakonna ühise otsusena. Ta peab viima ellu selliseid vaateid ja poliitikat, mida praegune koalitsioon tahab, ning sobima kõigile kolmele erakonnale," sõnas ta.

Ühe esindaja kandidaadina on figureerinud VKG arendusdirektor ja praegune rohemajanduse populariseerija Jaanus Purga. Madis Kallas ütles Põhjarannikule, et Purga on ilmutanud huvi valitsuse esindaja ameti vastu, kuid on ka teisi kandidaate. Tema toetuseks on kirju saatnud ka mitmed roheorganisatsioonid. Purga kinnitas, et ta on Ida-Viru esindaja ametist huvitatud. "Mul on soov maakonnale midagi tagasi anda ja maakonna jaoks midagi ära teha," kinnitas ta.

Eesti keemiatööstuse liit ja ametiühingud on omalt poolt avaldanud toetust endise valitsuse sotsiaaldemokraadist töö- ja terviseministrile Peep Petersonile, kes oli aastaid Eesti ametiühingujuht.

Valitsuse Ida-Viru esindaja ametikoha loomise leppisid Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Eesti 200 kokku koalitsioonileppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles