Toila volikogu juht õpetab Jõhvi rahvaülikoolis kodanikuks olemist

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Etti Kagarov veab kogukonnaringi "Kodanikuks olemise ABC" alates neljapäevast, 7. septembrist.
Etti Kagarov veab kogukonnaringi "Kodanikuks olemise ABC" alates neljapäevast, 7. septembrist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi rahvaülikoolis alustab tasuta kogukonnaring "Kodanikuks olemise ABC", mida veab kaevandusmuuseumi direktor ja Toila vallavolikogu esimees Etti Kagarov.

"Minu lemmikteema kodanikuaktiivsuse valdkonnas on külaliikumine, mis on jäänud praegu unarusse ning käibki tõusude ja mõõnadega. Aga eks teemad, mida me ette võtame, sõltuvad ka sellest, milline seltskond koguneb ja mis inimestele muret teeb," selgitas Etti Kagarov.

Arutelude kaudu peaksid osalejad teada saama, millised on nende kui kodanike õigused ja kohustused, kuidas otsuseid mõjutada, mis on riigi ja mis omavalitsuse vastutusala, kuidas demagoogiaga mitte kaasa minna. Samuti on eesmärk julgustada inimesi kogukondlikele probleemidele lahendusi leidma.

"Üksinda võib oma või kogukonna probleemi peas keerutada, kuid valjusti välja rääkides on võimalik ise või teiste abil kergesti leida ka lahendusi," tõdes Etti Kagarov, kel endal on pikaajaline kogemus poliitikas nii kohalikul kui ka riigi tasandil.

Kogukonnaring hakkab koos käima alates 7. septembrist neljapäeviti algusega kell 17.30 Jõhvi kontserdimajas tegutsevas Jõhvi rahvaülikoolis (Ontika koolituskeskuses).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles