Ida-Viru keskhaigla juhi konkursi võitis senine juhatuse esimees

Põhjarannik
Copy
Tarmo Tohver on Ida-Viru keskhaigla jiuhatuse esimees olnud kaks aastat, enne seda oli ta haigla haldusjuht.
Tarmo Tohver on Ida-Viru keskhaigla jiuhatuse esimees olnud kaks aastat, enne seda oli ta haigla haldusjuht. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimehe konkursi võitis Tarmo Tohver, kes on selles ametis olnud alates kaks viimast aastat. 

Haigla nõukogu pidas vajalikuks korraldada juhatuse esimehe leidmiseks avaliku konkursi, kuna eelmise juhatuse ametiaeg saab otsa tänavu novembris.

Tarmo Tohver asus haigla juhatuse esimehe ametisse 2021. aasta sügisel, mil haigla eelmine pikaajaline juht Tarmo Bakler läks juhtima Ida-Tallinna keskhaiglat. Tarmo Tohver oli enne seda kolm aastat Ida-Viru keskhaigla juhatuse liige ja haldusjuht. 

Tarmo Tohver on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli ehitusinsenerina ning omandanud seal hiljem doktorikraadi energia- ja geotehnika alal. Enne haiglasse tööle asumist töötas ta erinevates ametites Eesti Energia kaevandusettevõttes.

Haigla nõukogu esimehe Anton Dijevi sõnul oli nõukogu istungil tuline arutelu selle üle, kas eelistada haigla juhina Tarmo Tohvrit või teist otsustavasse vooru jõudnud kandidaati.  „Mõlemad kandidaadid olid tugevad ja konkurentsivõimelised ning valiku tegemine ei olnud lihtne. Tarmo Tohveri paariaastane töökogemus keskhaigla juhatuse esimehena, lõpetatud doktorikraad tehnikateadustes ja finantsjuhtimise magistrikraadi omandamine, mis on tippjuhtimises väga vajalik, andsid talle konkursil suure eelise,“ lausus Anton Dijev.

1. septembril sai Ida-Viru keskhaigla uueks ülemarstiks neuroloog Pille Letjuka, kes on varem olnud ka Narva haigla ülemarst. Ligemale viis aastat Ida-Viru keskhaigla ülemarsti ametis olnud Toomas Kariis asus tööle Tartu Ülikooli Kliinikumi. Lisaks Tohvrile ja Letjukale kuulub haigla juhatusse ka õenduse ja patsiendikogemuse juht Ksenia Verhovskaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles