VIDEO Virve Linder kahtlustab Kohtla-Järve keskerakondlaste juhti korruptsioonis

Erik Gamzejev
Copy
Virve Linder rääkis Sergei Lopini (paremal) väidetavast korruptiivsest kokkuleppest viimasel volikogu istungil. Lopin ütles, et tal oli seda piinlik kuulata, sest need etteheited on tema hinnangul absurdsed.
Virve Linder rääkis Sergei Lopini (paremal) väidetavast korruptiivsest kokkuleppest viimasel volikogu istungil. Lopin ütles, et tal oli seda piinlik kuulata, sest need etteheited on tema hinnangul absurdsed. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Eelmisel teisipäeval Kohtla-Järve linnapea ametist tagandatud Virve Linder esitas politseile süüteoteate, milles ta kahtlustab, et Kohtla-Järve keskerakondlaste juht ja üks linnavalitsuse umbusaldamise peakorraldajaid Sergei Lopin on teinud korruptiivse kokkuleppe, mille alusel sai linnavalitsuses töökoha tema abikaasa.

Linder rääkis volikogu ees oma lahkumiskõnes enne hääletust, et kuigi Lopini abikaasal Erika Teffo-Lopinal puudus nõutav haridus ja ettevalmistus, võttis 2022. aasta märtsis tollane sotsiaalteenistuse abilinnapea Evelyn Danilov ilma avaliku konkursita ta linnavalitsusse tööle lastekaitse peaspetsialistina. Danilov ise oli saanud mõned kuud varem abilinnapeaks tänu Keskerakonna saadikute, sealhulgas Sergei Lopini häältele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles