Lüganuse vald tahab Purtse linnuse maha müüa

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Purtse linnuses tegutseb veel aasta lõpuni restoran, kuid uuel aastal kolib omanik selle mõnesaja meetri kaugusele ja lubab seal avada täiesti teistmoodi söögikoha.
Purtse linnuses tegutseb veel aasta lõpuni restoran, kuid uuel aastal kolib omanik selle mõnesaja meetri kaugusele ja lubab seal avada täiesti teistmoodi söögikoha. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vald plaanib maha müüa Purtse kindluselamu, sest tasuvat rakendust sellele on raske leida.

Purtse kindluselamu enampakkumisele panek oli algul plaanis otsustada juba järgmise nädala istungil, kuid volikogu esimehe Dmitri Dmitrijevi sõnul hakkasid mõned eestseisuse liikmed siiski kõhklema ning ilmselt lükkub küsimuse arutamine edasi. "Arutame seda veel ja tõenäoliselt tuleme jaanuaris selle küsimuse juurde uuesti tagasi," sõnas ta.

Purtse vasallilinnus

Purtse vasallilinnus on omapärane kindlusehitis, mis kätkeb endas elemente arhailisest majalinnusest, keskaegsest kantsist ja ehitusajal populaarsest renessansi stiilis lossist. Linnuse ehitas 16. sajandi keskel arvatavasti Purtse mõisa tolleaegne omanik Johann Taube.

Pärast Põhjasõda ühendati Purtse mõis Püssi mõisaga ja sellest sai Püssi mõisa abimajand. Mõis hüljati 1940. aastal. Linnus restaureeriti aastail 1987-1990.

Allikas: Vikipeedia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles