Narva on sunnitud sulgema ühe kooli ja kolm lasteaeda

Ilja Smirnov
Copy
Käesolevast õppeaastast sai Narva Soldino koolist põhikool, ent varsti võib see õppeasutus sootuks uksed sulgeda. See on üks Narva uuemaid koole, ent vähem kui neljakümne aastaga on hoone ja selle tehnosüsteemid kõvasti kulunud.
Käesolevast õppeaastast sai Narva Soldino koolist põhikool, ent varsti võib see õppeasutus sootuks uksed sulgeda. See on üks Narva uuemaid koole, ent vähem kui neljakümne aastaga on hoone ja selle tehnosüsteemid kõvasti kulunud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kuna Narva elanike arv endiselt kahaneb ning sündimuski piirilinnas aasta-aastalt üha kiiremini langeb, plaanivad linnavõimud järgmisest aastast sulgeda ühe kooli ja lasteaia. Veel neljast lasteaiast saab kaks lasteaeda.

Narva linnavalitsus on pannud avalikule arutelule linna munitsipaalharidussüsteemi arengukava muudatuse eelnõu. Selle selgituses on kirjas, et 2023. aastal on jätkunud õpilaste arvu vähenemine nii Narva koolides kui lasteaedades. Vaatamata Narva hariduses juba ellu viidud reformidele, vajab linna haridusvõrk endiselt vähendamist ja optimeerimist.

Kavandatavate reformidega saab tutvuda Narva linna veebilehel, linnaelanike kirjalikke arvamusi ja ettepanekuid ootab linnavalitsus 20. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles