Lüganuse ja Kohtla-Järve ei plaani aastavahetuse tulevärgist loobuda

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tartu Postimees uuris 31. detsembri päeval tartlaste käest, millised on nende uusaastalubadused.
Tartu Postimees uuris 31. detsembri päeval tartlaste käest, millised on nende uusaastalubadused. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Enamik Ida-Viru omavalitsusi on viimastel aastatel ilutulestiku korraldamisest loobunud, põhjendades seda lemmikloomade ja raha säästmisega, koroonapiirangutega ning samuti soovimatusega häirida paugutamisega Ukraina sõjapõgenike hingerahu. Kohtla-Järve ja Lüganuse otsustasid pärast pikka kaalumist, et nemad aastavahetuse tulevärki ära ei jäta.

On inimesi, kes peavad ilutulestike korraldamist ilmselgeks raha raiskamiseks, eriti veel kriisiajal. Osa inimesi muretseb valjusid helisid pelgavate loomade pärast ning keskkonnakaitsjadki soovitavad tulevärkide korraldamisest loobuda. Sellest hoolimata on aga palju neidki, kes soovivad pühade ajal linna korraldatavat ilutulestikku nautida ning ostavad ja lasevad rakette ka ise − linnatänavail on paugutamist kuulda juba tükk aega enne pühi.

Kohtla-Järve arengu- ja majandusvaldkonna abilinnapea Aleksandr Keivabu märkis, et linnaametnikud on kaalunud mitmesuguseid võimalusi, sealhulgas ka valgus- või lasersõu korraldamist, ent see oleks tema sõnul tegelikult veelgi kallim lõbu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles