Ida-Virumaa aasta tegija on Hardi Murula

Põhjarannik
Copy
Hardi Murula kuulutati Ida-Virumaa aasta tegijaks reede õhtul Sillamäe kultuurikeskuses toimunud Eesti Vabariigi aastapäeva pidulikul kontsertaktusel.
Hardi Murula kuulutati Ida-Virumaa aasta tegijaks reede õhtul Sillamäe kultuurikeskuses toimunud Eesti Vabariigi aastapäeva pidulikul kontsertaktusel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa aasta tegija 2023 on Hardi Murula, kelle eestvedamisel on sündinud Aidu veespordikeskus ning kes on tugevasti panustanud kogu maakonna arengusse. 

Hardi Murula on aastaid teinud laiemale avalikkusele vähenähtavat, kuid maakonna arengu seisukohast väga tähtsat tööd suure hulga arendusprojektide eestvedamisel. Ta oli üks võtmeisikuid, kes seisis Ida-Virumaa huvide eest õiglase ülemineku fondi tingimuste koostamisel. Murula tõi patiseisust välja ka Aidu veespordikeskuse rajamise. Eelmise aasta lõpus valmisid seal peahoone ja finišitorn.

Konkursi "Ida-Virumaa aaste tegija 2023" nominentideks valis žürii esitatud kandidaatide seast Eneli Jefimova ja Kohtla-Järve gümnaasiumi.

Sillamäelt pärit ujuja Eneli Jefimova on silmapaistvate saavutustega toonud tuntust ka Ida-Virumaale. Tema mullune säravaim tulemus oli täiskasvanute lühiraja Euroopa meistrivõistlustel võidetud kuldmedal 50 meetri rinnuliujumises.

Kohtla-Järve gümnaasium tegi eelmisel aastal suure sammu edasi riigieksamite tulemuste poolest, tõustes maakonna kõige edukamaks kooliks. Lisaks õppetööle rikastas gümnaasium 2023. aastal tugevasti ka Ida-Virumaa kultuurielu. Kooli eestvedamisel korraldatud Ida-Virumaa kooride laulupäev "Laulutungal", kontsertetendus "Kiip!?", omaloominguliste laulude konkurss "Väike laul suurele lavale" ja mitmed muud ettevõtmised pälvisid tähelepanu kogu Eestis.

Aasta tegija auhinnaga tunnustatakse inimest, asutust või ettevõtet, kelle tegevus on paistnud silma Ida-Virumaa arendamisel, kujundanud maakonnale positiivset mainet ja toonud tuntust.

Ida-Virumaa aasta tegija 2022 tiitli sai Ida-Virumaa kultuuriruumi elavdamise eest Vaba Lava Narva meeskond

Varasematel aastatel on tunnustuse pälvinud Viktor Andrejev, Piia Tamm, Viru Keemia Grupp, Erika Kõllo, Priit Kama, MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus, Andrei Katkov, Vladimir Všivtsev, Vladimir Võssotski, festivali "Mägede hääl" korraldusmeeskond, Kiviõli seikluskeskuse rajajad Madis Olt ja Janek Maar ning Mare Roosileht, Ailar Holzmann ja Ida-Viru turismiklaster.

Aasta tegija saab skulptor Aivar Simsoni valmistatud kuju ja tänukirja.

Konkursi "Ida-Virumaa aasta tegija" viisid juba 16. korda läbi Ida-Virumaa omavalitsuste liit, Ida-Viru ettevõtluskeskus ja maakonnaleht Põhjarannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles