Hoolekandeasutusi ootab jälle ohutuskontroll

Põhjarannik
Copy
2021. aasta 12. jaanuaril Aa külas toimunud Männiku pansionaadi põlengus hukkus kolm inimest. Toona selgitati, et põleng sai alguse ühes pistikupesas olnud rikkest.
2021. aasta 12. jaanuaril Aa külas toimunud Männiku pansionaadi põlengus hukkus kolm inimest. Toona selgitati, et põleng sai alguse ühes pistikupesas olnud rikkest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida päästekeskuse inspektorid kontrollivad alates 18. märtsist kuni kuu lõpuni Ida- ja Lääne-Virumaa hoolekandeasutuste tuleohutust.

Reidi käigus kontrollitakse enamasti üld- ja erihooldekodude esmaste kustutusvahendite olemasolu ja hooldatust, evakuatsioonivalgustuse ja -teede korrasolekut, automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi toimimist ja hooldatust ning tuletõkkesektsioonide olemasolu ja korrasolekut. Viimati kontrolliti hoolekandeasutusi eelmise aasta septembrikuus.

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor Angelina Pällo rääkis, et sel aastal alustatakse kontrollimist juba kevadel, sest sügisel suureneb viiruste leviku oht. "Lisaks on kevad õige aeg hooldekodudele tuleohutuse parandamise tegevuskava koostamiseks ning inspektorid on selleks head nõustajad," sõnas ta. Pällo lisas, et hoolekandeasutused on päästeameti jaoks prioriteetsed. "Hoolekandeasutustes on inimesed, kes tavaelus ei pruugi iseseisvalt hakkama saada. Nende ohutus on meile kõrgendatud tähtsusega. Seega iga-aastaste kontrollidega saame hea ülevaate, milline on igapäevane tuleohutusalane olukord hooldekodudes," selgitas peainspektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles