Teravat kriitikat pälvinud jooksjast Kohtla-Järve abilinnapea soovib ametist lahkuda

Erik Gamzejev
Copy
28. novembril Kohtla-Järve abilinnapeaks valitud Deniss Šalkauskas soovib aprilli lõpus sellest ametist taanduda.
28. novembril Kohtla-Järve abilinnapeaks valitud Deniss Šalkauskas soovib aprilli lõpus sellest ametist taanduda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Mullu novembri lõpus Kohtla-Järve hariduse ja kultuuri valdkonna abilinnapeaks kinnitatud Eesti üks paremaid keskmaajooksjaid Deniss Šalkauskas soovib ametist taanduda. 

Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo kinnitas Põhjarannikule, et Šalkauskas on esitanud lahkumisavalduse ja ta töötab abilinnapeana kuni aprilli lõpuni.

"Eks ta pidi tegema valiku, kas ta tahab veel sporti edasi teha või tegeleb ainult abilinnapea tööga. Eks ta tahab noore mehena ka muid asju teha veel elus," ütles Kaselo.

Linnapea lisas, et abilinnapeana tuleb tööd teha ka väljaspool ametlikku tööaega ja ka nädalavahetustel. "Seda tööd on väga raske ühildada treeningute ja muude asjadega. Ta tegi oma valiku ja otsustas loobuda abilinnapea positsioonist," sõnas Kaselo, kes rääkis juba paar nädalat varem, et Šalkauskasel tuleb valida, kas olla sportlane või abilinnapea.

Šalkauskas tuli sel talvel Eesti meistriks 3000 meetri jooksus ja esindas Eestit ka murdmaajooksu maailmameistrivõistlustel Serbias, kus ta sai 91. koha.

Deniss Šalkauskaselt Põhjarannikul kolmapäeva õhtul lahkumisotsuse kohta kommentaari küsida ei õnnestunud. 

25aastane Šalkauskas, kes varem töötas kehalise kasvatuse õpetajana, on olnud volikogu opositsiooni terava kriitika all alates esimestest päevadest, kui ta üllatuslikult abilinnapeaks kinnitati.

Opositsioonisaadikud heitsid talle ette töölt puudumist seoses treeningute ja võistlusega, aga ka seda, et haridusteemalistel nõupidamistel on ta põhiliselt vaikinud. Samuti on nad leidnud, et Šalkauskase eesti keele oskus ei ole nii hea, mida hariduse ja kultuuri valdkonna abilinnapealt tuleb eeldada. 

Keskerakonna ja sotside Kohtla-Järve koalitsioonileppe kohaselt kuulub linnapea koht sotsidele ja  kõik kolm abilinnapea kohta Keskerakonnale. Kaselo sõnul esitavad uue abilinnapea kandidaadi keskerakondlased, kuid see inimene peab ka talle sobima. Ta lisas, et järgmine abilinnapea hariduse alal peab selleks ametiks küps olema, sest sisseelamisaega pole võimalik enam anda.  

Reedel toimuval Kohtla-Järve linnavolikogu istungil on päevakorras umbusalduse avaldamine nii volikogu esimehele Eduard Odinetsile kui ka linnapea Henri Kaselole. Viimasele heideti muu hulgas ette ka saamatust haridusvaldkonna töö korraldamisel. 

Põhjarannikule teadaolevalt ei ole umbusaldusavaldustele enamiku volikogu liikmete toetuse saamise tõenäosus praeguse seisuga kuigi suur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles