Narva linnapea naasis Tadžikistanist plaaniga taaselustada Kreenholmi manufaktuuris puuvilla töötlemine (1)

Ilja Smirnov
Copy
Puuvilla import ja töötlemine Kreenholmi manufaktuuris on ammu tunnistatud majanduslikult mittetasuvaks, ent Narva linnapea Tadžikistani tuttavate ettepanekul võidakse proovida ühes siinses tsehhis puuvilla töötlemisele taas elu sisse puhuda.
Puuvilla import ja töötlemine Kreenholmi manufaktuuris on ammu tunnistatud majanduslikult mittetasuvaks, ent Narva linnapea Tadžikistani tuttavate ettepanekul võidakse proovida ühes siinses tsehhis puuvilla töötlemisele taas elu sisse puhuda. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnapea Jaan Toots naasis Tadžikistanist töölähetusest suveniirtaldrikute, halati ja tübeteikaga ning seal tärganud lootusega taaselustada Kreenholmi manufaktuuris puuvilla töötlemine.

Linnapea Jaan Toots veetis poole eelmisest nädalast Tadžikistani Vabariigis töölähetuses, mille eesmärk oli Narva ja Tadžikistani vaheliste majandussuhete arendamine. Tegelikkuses ilmutasid vastastikuse koostöö vastu huvi Tadžikistani valitsusstruktuurid ja eraettevõtted, seega esindas Narva linnajuht pigem nende huve.

Eestisse tagasi jõudes andis Toots pressikonverentsi, kus kinnitas, et veetis Dušanbest tulnud kutsel kaks ja pool päeva Tadžikistanis, et meelitada sealt uusi tootmisi Narva ning luua nõnda narvalastele uusi töökohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles