Jõhvi gümnaasium jahib taas aasta kooli tiitlit

Põhjarannik
Uuendatud 14. mai 2024, 09:50
Copy
Jõhvi gümnaasium jõudis teist aastat finalistide hulka.
Jõhvi gümnaasium jõudis teist aastat finalistide hulka. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi gümnaasium jõudis viiendat aastat finalistide hulka ja kandideerib aasta kooli 2024 tiitlile.

Kuni 24. maini on ERRi Novaatori keskkonnas avatud rahvahääletus, mille tulemusel selgitatakse välja aasta kool 2024. Tiitlile kandideerib kümme finaali jõudnud kooli kuuest maakonnast.

Haridus- ja noorteameti aasta kooli projektijuhi Merili Kärneri sõnul kandideeris koole üle Eesti Jõhvist Kihnuni välja.

"Konkursile esitasid oma videod nii suured gümnaasiumid kui ka väikesed maakoolid. Sel aastal soovisime tunnustada just neid koole, kus kasutatakse õppija toetamiseks mitmekülgseid ja huvitavaid koostöövorme nii koolisiseselt kui ka väliste osapooltega ning kus lõimitakse oskuslikult formaalset ja mitteformaalset õpet. On rõõm näha, et sõltumata kooli suurusest ja asukohast leitakse ikka võimalusi, kuidas seda teha," lausus Kärner.

Kokku kandideeris tiitlile 24 kooli. Esmase valiku kõikide saadetud konkursitööde hulgast tegi žürii, kelle antud punktide põhjal selgusid aasta kooli konkursi finalistid.

Aasta kooli finalistide videoid näeb alates tänasest ETV hommikusaates "Terevisioon" ning lisaks saab nendega tutvuda portaali Novaator vahendusel. Rahvahääletus kestab 24. maini aadressil novaator.err.ee/aastakool.

Aasta kool 2024 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kooli tiitli võitja kuulutatakse välja 3. juunil "Terevisioonis" otse eetris.

Varasematel aastatel on aasta kooli tiitli võitnud Metsküla algkool, Läänemaa ühisgümnaasium, Uulu põhikool, Võru gümnaasium, Viljandi gümnaasium ja Tallinna 32. keskkool.

Tagasi üles