Narva sadama taga tühermaal on peidus vana matmispaik

Ilja Smirnov
Copy
Elektrikaabli paigaldamise käigus sai kinnitust, et Narva sadama taga tühermaa all on peidus inimluud, mille päritolu vajab veel väljaselgitamist.
Elektrikaabli paigaldamise käigus sai kinnitust, et Narva sadama taga tühermaa all on peidus inimluud, mille päritolu vajab veel väljaselgitamist. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva jõesadama piirkonnast maapõuest leitud inimluud kinnitasid kohaliku arheoloogi ammust veendumust, et seal paikneb suur ja vana matmispaik.

Narva sadama hoonete tagant Sadama tee piirkonnast on leitud vähemalt nelja inimese luud. Mitte kaugel sellest kohast kõrgub vennashaua obelisk, mille juurde narvalased 9. mail lilli viimas käivad.

Sellesse enamasti inimtühja kohta paigaldati tänavu piirivalve uue taristu tarbeks maa-alust elektrikaablit. Arheoloog vaatas tööde käigus leitud luud üle ning seejärel aeti leiukoht uuesti kinni.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles