Sillamäel peetaval rahvusvahelisel teatrifestivalil saab vaadata 17 etendust

Copy
Teater JRG toob festivalile oma uusima lavastuse "Gandhi vaikis laupäeviti".
Teater JRG toob festivalile oma uusima lavastuse "Gandhi vaikis laupäeviti". Foto: Igor Parv

30. ja 31. mail toimub Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse Sillamäe õppekohas (Tallinna mnt 13) VI rahvusvaheline teatrifestival "Kõik teed viivad teatrisse". Kokku saab kahe päeva jooksul vaadata 17 lavastust, sissepääs kõikidele etendustele on tasuta.

Festival avatakse 30. mail kell 9.30. Päeva esimeses pooles saab vaadata nooremate koolilaste etendusi, pärastlõunal on kavas vanemate õpilaste ja täiskasvanute etendused.

Kahe päeva jooksul astuvad lavale Jõhvi, Kohtla-Järve, Sillamäe, Narva, Tallinna, Maardu, aga ka Klaipeda ja Riia üldharidus- ja kutsekoolide teatrikollektiivid. Teiste seas näiteks Narva laste loomemaja teatristuudio 16. Komnata, Narva Kesklinna kooli teater Andalers, Jõhvi Kesklinna kooli teatristuudio Edelweiss ja Kohtla-Järve MTÜ Teater JRG jpt.

Esimest korda toimus festival "Kõik teed viivad teatrisse" 2017. aastal ning oli juba toona rahvusvaheline. Festivali idee autor ja korraldaja on Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse Narva õppekoha huvijuht Anna Tereštšenko, kes on juba üle kahekümne aasta juhatanud teatristuudiot Underworld. Stuudio tegutseb küll Narvas, kuid trupi tööst võtab osa ka Sillamäe ja Jõhvi noori. Stuudio tegevusaastate jooksul on lavastatud rohkelt näidendeid nii noortele südamelähedastel ja kui ka muudel elulistel teemadel.

"Meie eesmärk on pakkuda õpilastele võimalust lisaks eriala omandamisele panna end proovile ka isiksusena, avardada oma loovvõimeid ning arendada ainulaadseid oskusi ja teadmisi," rääkis Tereštšenko. "Igal aastal osaleme mitmetel Eesti teatrifestivalidel ning käime esinemas ka välismaal. Koolide ühendamine võimaldas meil ellu viia oma ammuse idee − kutsuda kokku kõik entusiastid, professionaalid ja loomingulised tudengid."

Lisainfot festivali kohta ja etenduste kava leiab aadressilt https://kutsehariduskeskus.ee/teatrifestival-2024/.

Tagasi üles