Kohtla-Järve kunstide kooli juubeliaasta juhatas sisse õpilaste suvetööde näitus

Copy
Noortel kunstnikel on uuel näitusel arutamist-vaatamist küllaga.
Noortel kunstnikel on uuel näitusel arutamist-vaatamist küllaga. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve kunstide kooli galeriis Ruut on väljas sadakond õpilaste suvepraktikal valminud tööd. Kooli kunstiosakond tähistab tänavu veerandsajandat sünnipäeva ning käesolev näitus avab kooli juubelile pühendatud ürituste sarja.

Iga õpilane tõi sügisel kooli tulles kaasa viis suvel valminud joonistust, mille seast valisid õpetajad välja kokkuvõttenäitusele minevad tööd. "Eelkõige tahtsime näidata noorte kunstnike kasutatavate stiilide, tehnikate ja materjalide mitmekesisust," sõnas õpetaja Viktoria Krivoglazova.

"Jätsime õpilastele täieliku valikuvabaduse, kus, mida ja milliste vahenditega maalida. Mõned lapsed töötasid klassiruumis, teised kodus, kolmandad tegid visandeid vanematega reisil olles või linnas ringi jalutades. Palju on kujutatud loomi, linde ja lilli − need loovad positiivse ja suvise meeleolu. Ja eriti tore on see, et paljud lapsed saavad inspiratsiooni oma kodukohast," rääkis Krivoglazova.

Aarne Hanni on mitmekülgse näitusega igati rahul.
Aarne Hanni on mitmekülgse näitusega igati rahul. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kunstnik Gennadi Jeltsov hindas noorte maalikunstnike pingutusi kõrgelt. "Muidugi on töid erinevaid, sest kogemus on ju kõigil lastel samuti erinev: kes alles alustab, kes valmistub juba diplomit kaitsma. Ent on näha, et kõik nad on kõvasti pingutanud, ning paljud tööd on tehtud väga kvaliteetselt, võib öelda, et lausa professionaalselt. Tore, et minu kodulinnas on nii palju kunstihuvilisi lapsi," rõõmustab Jeltsov.

Kohtla-Järve kunstide kooli kunstiosakonna juhataja Aarne Hanni on juubeliaasta algusega igati rahul: septembris tuli nende kooli ligemale 80 õpilast, neist 30 esimesele kursusele − seda on kaks korda rohkem kui mullu.

"Avasime esmakursuslastele kolm rühma, millest ühes toimuvad tunnid täielikult eesti keeles," rääkis ta. "Plaanime avada ka isemajandavad rühmad mudilastele ja täiskasvanutele − taotluste vastuvõtt jätkub ja kui huvilisi on piisavalt, siis algavad juba oktoobris tunnid. Õpetajate kollektiiv on meil tänavu samuti kasvanud: meile tuli uus õpetaja Galina Gorelova ja tööle naasis Olga Gorbunov."

Noorte kunstnike suvepraktika töödega saab galeriis Ruut tutvuda 8. oktoobrini, seejärel võtab galerii enda alla õpetajate tööde juubelinäitus.

Neljandas klassis õppivat Arina Kolubaid on inspireerinud meri.
Neljandas klassis õppivat Arina Kolubaid on inspireerinud meri. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik
Tagasi üles