Korraldajad soovitavad Narva Linna Jooksul kuumuse tõttu tempoga tagasi hoida

Erik Gamzejev
Copy
Nii nagu 2019. aastal, on ka tänavu Narva linnajooksul oodata väga palavat ilma. Pildil jahutab end 2019. aastal Narva pärast poolmaratoni finišit Eesti üks paremaid maratonijooksjaid Roman Fosti.
Nii nagu 2019. aastal, on ka tänavu Narva linnajooksul oodata väga palavat ilma. Pildil jahutab end 2019. aastal Narva pärast poolmaratoni finišit Eesti üks paremaid maratonijooksjaid Roman Fosti. Foto: Matti_Ka"ma"ra"

Laupäeval toimuva Narva Linna Jooksu korraldaja ja meditsiiniteenistus soovitavad kuumuse tõttu rajal üle määra mitte pingutada ja tarbida palju vedelikku.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on laupäeval kell 10, mil Narvas lähetatakse rajal poolmaratonil osalejad, õhutemperatuur ligikaudu 24 kraadi, mis võib järgnevate tundide jooksul mõne kraadi võrra tõusta. 5 km jooksul ja kõnnil osalejad lähetatakse rajale kell 13. 

Jooksu korraldajad ja meditsiiniteenistus teatasid, et seoses erakordselt palava ilmaprognoosiga tuleb arvestada mitmekordse energiakulu, vedelikukao ja ülekuumenemise ohuga.  Selletõttu soovitavad nad sel aastal Narva Linna Jooksul jälgida järgmisi soovitusi:

* Tarbi piisavalt vedelikku nii enne starti, jooksu ajal kui ka peale jooksu.

* Kanna heledat peakatet.

* Vali jõukohane tempo ja võta pigem eesmärgiks raja läbimine, mitte sportlik tulemus. Raskuste ilmnemisel aeglusta oluliselt tempot, jää seisma, puhka varjus ja kaalu edasiliikumisest loobumist.

* Märgates rajal hädasolijaid, palume osalejail teatada sellest rajal liikuvaile eraldusmärkidega meditsiinitöötajale, korraldamisega seotud inimestele või hädaabinumbril 112.

Meditsiinitöötajatel on õigus osaleja tema enda tervise huvides rajalt ära kutsuda silmnähtavate terviseprobleemide ilmnemisel.

Korraldajad võimaldavad neil, kes soovivad palava ilma tõttu osavõtust loobuda,  registreerida end ümber 2025. aasta Narva Linna Jooksule või teistele jooks.ee rahvaspordisündmustele.

Erakordselt palava ilma toimus Narvas jooks ka 2019, mis temperatuur tõusis erinevates rajalõikudes 30 kraadi lähedale. 

Narva linnajooks 2024

1. juunil, võistluskeskus asub Joaorus.

Kell 10 poolmaratoni start.

Kell 11.30 Limpa lastejooksude stardid.

Kell 13 5 km harrastajate jooksu ja kõnni start.

Narva linnajooksu stardimaterjalid saab kätte võistluspäeva hommikul alates kella 8 Joaoru puhkealal asuvast sekretariaadist. Stardimaterjalide väljastamine lõpeb 15 minutit enne starte. Oluline on teada oma stardinumbrit, mille leiab osalejate nimekirjast.

Riideid on võimalik vahetada Joaoru puhkealal asuvates riietustelkides.

Pakihoid asub Joaoru puhkealal. Pakihoidu võetakse ainult neid asju, mis on pakitud kotti.

Pesemine on võimalik stardinumbri alusel Narva eesti gümnaasiumis.

Lisainfo ja registreerumine: jooks.ee

Tagasi üles