Jõhvi gümnaasium valiti aasta kooliks

Põhjarannik
Copy
Jõhvi gümnaasiumi õpilased esitasid ETV saate "Terevisioon" lõpus ka oma kooli tantsu.
Jõhvi gümnaasiumi õpilased esitasid ETV saate "Terevisioon" lõpus ka oma kooli tantsu. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemuste põhjal sai aasta kooliks 2024 Jõhvi gümnaasium. Tiitli saaja selgus esmaspäeva hommikul ETV hommikusaates "Terevisioon".

Teise koha aasta kooli konkursil sai seekord Raasiku kool, millele järgnes Tallinna Püha Johannese kool.

Haridus- ja noorteameti aasta kooli projektijuhi Merili Kärneri sõnul kandideeris koole üle Eesti Jõhvist Kihnuni välja.

"Konkursile esitasid oma videod nii suured gümnaasiumid kui ka väikesed maakoolid. Sel aastal soovisime tunnustada just neid koole, kus kasutatakse õppija toetamiseks mitmekülgseid ja huvitavaid koostöövorme nii koolisiseselt kui ka väliste osapooltega ning kus lõimitakse oskuslikult formaalset ja mitteformaalset õpet. On rõõm näha, et sõltumata kooli suurusest ja asukohast leitakse ikka võimalusi, kuidas seda teha," lausus Kärner.

Kokku kandideeris tiitlile 24 kooli. Esmase valiku kõikide saadetud konkursitööde hulgast tegi žürii, kelle antud punktide põhjal selgusid aasta kooli konkursi finalistid.

Žüriisse kuulusid muusik ja Setumaa hariduselu edendaja Lenna Kuurmaa, aasta kool 2022 tiitli võitnud Läänemaa Ühisgümnaasiumi direktor Gina Metssalu, Laura Kõrvits ERR-ist, Lasse Rihard Sissas Eesti Õpilasesinduste Liidust, Kätlin Valge haridus- ja noorteametist ning Maris Raimets haridus- ja teadusministeeriumist.

Lisaks Jõhvi gümnaasiumile, Raasiku koolile ja Püha Johannese koolile pääsesid finaali Jüri gümnaasium, Kihnu kool, Paide gümnaasium, Peetri lasteaed-põhikool, Tartu rakenduslik kolledž, Vasta kool ja Väike-Maarja gümnaasium.

Tagasi üles