Uikala prügila põlengu kustutamiseks kulus üle 15 000 tonni vett

Copy
Viimati toimusid Uikala prügilas suuremad põlengud 2020. aastal juunis ja 2021. aasta augustis, kui põles kuni 500 ruutmeetri suurune ala.
Viimati toimusid Uikala prügilas suuremad põlengud 2020. aastal juunis ja 2021. aasta augustis, kui põles kuni 500 ruutmeetri suurune ala. Foto: Päästeamet

Toila vallas Uikala prügilas 22. mail alanud suurpõlengu kustutustööd kestsid kokku seitse ööpäeva ja iga päev tegi kustutustöid 40-50 päästjat.

Aktiivne kustutustöö käis 156 tundi ja seejärel kulus järelkustutustöödeks 52 tundi. Kustutustöödeks kasutati 1500 liitrit vahuainet ja hinnanguliselt 15 000 tonni vett.

"Suurem osa päästekeskuse ressursist oli mitmeid päevi järjest tulekahju kustutamisega hõivatud. Meie jaoks oli tegemist väga ressursimahuka sündmusega, mille koordineerimiseks moodustati staap. Staabi ülesanne oli välja töötada kustutustaktika, tegelda sündmuse logistikaga, tagada päästjatele vajalik kustutusvesi, tehnika, varustus, joogivesi, toitlustus. Lisaks kaasati partnereid ja vabatahtlikke, hoiti koostöös partneritega sündmusest värsket olukorrapilti ja jälgiti regioonis toimuvaid teisi päästesündmusi, et tagada nendele reageeriv ressurss," selgitas ida päästekeskuse juht Janar Kärner. Ta tõi välja, et elupäästevõimekuse tagamiseks mehitati Narvas ja Jõhvis vabadest vahetustest reservtehnika ning ühel päeval toodi Rakverre valvesse Nõmme komando päästjad. "Ükski väljakutse ei jäänud selle põlengu tõttu järjekorda ega teenindamata," rõhutas Kärner.

Tagasi üles