Bussid peatuvad Jõhvi bussijaamas kolm nädalat teises kohas

Copy
Busside ajutised peatuskohad kolmel järgmisel nädalal on märgitud roheliste numbritega.
Busside ajutised peatuskohad kolmel järgmisel nädalal on märgitud roheliste numbritega. Foto: T Grupp OÜ

Sel nädalal algab Jõhvi bussijaamas nelja ära vajunud bussiplatvormi taastusremont, mistõttu muutuvad kõikide platvormide asukohad ning sõitjatel tuleb olla tähelepanelik.

2020. aasta algul valminud Jõhvi uues bussijaamas on ära vajunud kõik kaheksa platvormi. Kõige hullemas seisus on neli esimest, Jewe keskuse poolset platvormi, kus peatub rohkem pikemaid ja raskemaid Lux Expressi kaugliinibusse.

"Neile ära vajunud platvormidele koguneb vesi, mis talvel jäätub ja mida ei ole võimalik väga hästi puhastada," rääkis Jewe keskuse juhataja Anneli Mänd, et bussidel on olnud raskusi katusealuselt platvormilt välja pääsemisega.

Alguses oli plaan, et paremas seisus platvorme kasutatakse teiste remondi ajal endisel viisil ehk seal peatuvad needsamad bussiliinid, mis alati. Selgus aga, et pikad kaugliinibussid võtaksid teisel pool teed peatudes liiga palju ruumi ära ning maakonnaliinide bussid sinna enam ei mahuks ega mahuks nood ka oma platvormidelt korralikult välja keerama.

Nii otsustati muuta kõigi peatuste asukohti: senised 4., 5. ja 6. platvorm kolitakse üle tee, lisaks hakkavad seal peatuma 3. platvormi bussid. Nende asemel tekivad katuse alla platvormid 1, 2 ja 4.

"Postidele pannakse ajutiselt uued numbrid ja vanad kaetakse kinni. Ka teisel pool teed asuvad peatusepostid saavad numbri," kinnitas Anneli Mänd.

Tema sõnul pannakse bussitaskutesse maha betoonplaadid, mis raskusele paremini vastu peavad.

"T Grupi esindajatega rääkides tuli välja, et neil oli Tallinna bussijaamas sama probleem. Proovisid seal nii kivi kui asfaltimist, aga kõige kindlam on ikka betoonplaat. Siin muid variante katsetama enam ei hakata, minnakse kohe kindla peale välja," selgitas Mänd.

Tööd kestavad 12. augustini.

Taksopeatus kolib selleks ajaks turuesisesse parklasse.

Tänavu tehakse korda neli bussiplatvormi, tuleval aastal jätkatakse järgmistega.

Tagasi üles