Päästekomandod avavad huvilistele uksed

Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida päästekeskuse kõik 11 päästekomandot avavad sel laupäeval oma uksed, et jagada põhiteadmisi, kuidas valmistuda kriisideks ning katkestusteks.

Uksed on avatud 26. oktoobril kella 13-15 kõikides Ida- ja Lääne-Virumaa päästekomandodes ja üritus on kõigile osalejatele tasuta. "Päästjad ja ennetuspartnerid on kohal, et jagada soovitusi, kuidas kriisiolukordadeks valmistuda ja milline võiks olla kodune kriisivaru. Kutsume kohale neid, kes vajavad selgust, mida tähendab varjumine või mis puhul tuleb evakueeruda," selgitas Ida päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Jaak Kirsipuu. Päästetöö huvilised saavad tutvuda ka päästetehnikaga.

Ida päästekeskuse juhi Janar Kärneri sõnul on teadmised ja oskused, kuidas kriisiolukorras käituda ja kuidas kriisideks valmistuda, igale inimesele elulise tähtsusega. "Kui pered, ühistud ja kogukonnad on põhjalikult kriisideks ette valmistunud, siis see päästab inimeste elusid, leevendab kahjusid ja aitab kriisist paremini taastuda. Avatud uste päev annab kõigile võimaluse oma teadmisi selles vallas parandada," märkis Kärner.

Päästeamet on elanikkonnakaitse juhtasutus ning vastutab varjumise, ulatusliku evakuatsiooni, ohuteavituse arendamise ja inimeste kriisivalmiduse parandamise eest.

Tagasi üles