Tatjana Mannima oli Viru maratonil Eesti naistest parim

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima võttti Haanja maratonil naiste seas oodatult ülekaaluka võidu ja jäi alla vaid 11 mehele.
Tatjana Mannima võttti Haanja maratonil naiste seas oodatult ülekaaluka võidu ja jäi alla vaid 11 mehele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kevadel tippsportlase karjääri lõpetanud Tatjana Mannima oli laupäeval toimunud Viru Maratonil kiireim Eesti naissuusataja.

Mannima läbis 42 km pikkuse põhidistantsi ajaga 1.58.17. Naistest oli temast ühe sekundiga võrra kiirem endine Venemaa suusaäss Natalja Matvejeva.

Neist kiiremini suutsid raja läbida vaid 16 meest. Tänavusel Viru maratonil esimesena üle lõpujoone jõudnud Venemaa suusatajale Andrei Krasnovile jäi Mannima alla 16 minutiga. Samas lähimat Eesti naiskonkurenti Merilin Jürisaart   edestas ta kuue minutiga.

Kiviõli suusaklubi esindav kolmedel olümpiamängudel osalenud Mannima rääkis augustis Põhjarannikule, et tipp-sportlase kombel ta enam ei treeni, aga harrastajana püüab ikka end liigutada ja nädalas neli-viis korda harjutada. 

 "Tartu maratoni tahaks ikka sõita ja võib-olla osalen mõnes naaberriigis toimuval maratonil samuti. Kui tervis korras, siis miks mitte startida ka Eesti meistrivõistlustel, aga rahvusvahelistele tiitlivõistlustele ma enam ei kipu. Selleks peaks hoopis suurema mahu ja teistsuguste koormustega harjutama," rääkis ta.

Põhjarannik prognoosis tookord, et arvestades Mannima aastate jooksul laotud tugevat põhja ja Eesti naiste murdmaasuusatamise nigelat seisu, pole sugugi välistatud, et ta suudab ka harrastajana siinsetel võistlustel pjedestaalile tõusta. Äsjase Viru maratoni tulemused kinnitasid seda. 

2018. aasta olümpiamängudel  30 km klassikasõidus 28. koha  saanud Mannima on ka üks peamisi pretendente Ida-Virumaa mulluse parima naissportlase tiitlile. Maakonna parimad sportlased tehakse teatavaks eeloleval teisipäeval, 29. jaanuaril, Narva kolledžis toimuval tseremoonial. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles