Oleg Gross lennutas Savisaare talvist Narvat kaema

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Grossile kuulub Narvas mitu kaubandushoonet, ent Rakvere tänaval asuva Megamarketi autoparkla osutus kõige mugavamaks kohaks, kus helikopteriga maanduda, ratastoolis sõber Edgar Savisaar pardal.
Oleg Grossile kuulub Narvas mitu kaubandushoonet, ent Rakvere tänaval asuva Megamarketi autoparkla osutus kõige mugavamaks kohaks, kus helikopteriga maanduda, ratastoolis sõber Edgar Savisaar pardal. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Tuntud ärimees Oleg Gross lennutas Edgar Savisaare eile oma helikopteriga Narva. Nad mõlemad teatasid ajakirjanikele, et poliitilises mõttes ei tähenda see midagi, lihtsalt ammused sõbrad sooritasid õhulennu Lääne-Virumaalt piirilinna, kuhu Gross praegu oma kaupluste impeeriumi laiendab.

"Me oleme Edgariga ammused sõbrad ning ta teab, et mul on Narvas investeeringud, ehitused. See, et me siia lendasime, ei tähenda, et tulemas on mingi revolutsioon," kommenteeris Oleg Gross enne lõunatamist Narva restoranis Avenue, mis paikneb alates möödunud aastast Grossile kuuluva kaubanduskeskuse Megamarket hoones.

Tahtsin vaadata, kuidas talvine Narva välja näeb.

Edgar Savisaar

"Ma olen väga rahul, et Olegil on Narvas palju investeeringuid. Narva sellest vaid võidab," lisas Edgar Savisaar.

"Minagi olen lihtne inimene"

Oleg Grossi läikivmust helikopter maandus Rakvere tänaval asuva kaubanduskeskuse Megamarket autoparklas − sellist asja polnud lähedalasuvate kvartalite elanikud varem näinud. Üks lapsega daam tahtis helikopteri tekitatava müra pärast omanikuga isegi kurjustama hakata, kuid ei jõudnud teda ära oodata ja lahkus.

Grossi järjekordne kauplus Narvas on peremehe enda sõnul kavas avada Megamarketis 22. veebruaril. Kokku on tal Narvas praegu viis kinnistut.

Põhjaranniku ajakirjanik õnnitles Grossi presidendi teenetemärgi saamise puhul, mille peale ärimees ise märkis, et sellest medalist ei muutu temale suurt midagi.

"Ent muidugi on meeldiv, et tähele pannakse ka inimesi Tallinnast kaugemal. Tundub, et tänavu on autasustatavate nimekirjas varasemast rohkem lihtsaid inimesi − ja minagi olen lihtne inimene −, kelle tööst või ärist meie riik võidab," märkis Gross.

Sõbrad ja mõttekaaslased

Gross hindas Eestis, eelkõige suurtes linnades, muu hulgas ka Narvas äri ajamise võimalusi kriitiliselt. Kõige suurem probleem on tema kogemuse põhjal bürokraatia. "See kasvab iga päevaga ja väga kiiresti ning on Eesti majanduse arendamisele suureks takistuseks."

"Kas ka Tallinnas?" täpsustas Savisaar ettevaatlikult.

Ning Gross vastas talle jaatavalt.

"Väga palju on bürokraatiat!" kordas ta veendunult. "See segab ja võtab väga palju energiat. Me näeme, et Eestis ei ehitata tehaseid, näiteks tselluloositehast või linnufarmi, ja see on probleem. Me oskame hästi kõigile kõike ära jagada, ent kõigepealt peab see, mida pärast jaotada, tekkima, selleks aga peab olema tugev majandus," sõnas ärimees.

Edgar Savisaar oli eile Narvas ajakirjanikega napisõnaline, ent kinnitas, et toetab kõiki Grossi sõnu: "Ta annab häid vastuseid." Poliitikast faktiliselt kõrvale jäänud  68aastane Savisaar märkis, et oli alles hiljuti haiglas ning mõtleb nüüd rohkem oma tervisele.

"Tahtsin vaadata, kuidas talvine Narva välja näeb," vastas Savisaar ajakirjanike järjekindlatele arupärimistele, milline oli tema Narva tuleku eesmärk. 

Umbes kaks ja pool tundi pärast Megamarketi ees maandumist võttis Oleg Grossi helikopter suuna Savisaare Hundisilma talu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles