Eesti aasta ettevõtja tegutseb Ida-Virumaal

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal on Tõnis Kaasikul kaks suuremat ettevõtmist – Ecometali tehas Sillamäel ja Saka mõis.
Ida-Virumaal on Tõnis Kaasikul kaks suuremat ettevõtmist – Ecometali tehas Sillamäel ja Saka mõis. Foto: Getter Kuusmaa

Kultuurikatlas kuulutati neljapäeva õhtul Eesti aasta ettevõtjaks Sillamäel asuva vanapliiakude ümbertöötlemistehase AS Ecometal asutaja ja Saka mõisa omanik Tõnis Kaasik. 

Ecometal töötleb aastas ümber ligi- kaudu 20 000 tonni pliiakusid, millest toodab 12 000 tonni pliid ja pliisulameid. Lisaks toodavad nad üle 1000 tonni polüpropüleeni graanuleid ehk plastikut. Tööd saab firmas 60 inimest. Ettevõtte käive on aasta-aastalt kasvanud, küündides 2017. aastal juba üle 28 miljoni euro.

Eelmisel aastal valiti aasta ettevõtjateks Taxify loojad Martin Villig ja Markus Villig.

"Ettevõtlus on elustiil. Igal inimesel on see pisik sees olemas, aga vähesed julgevad mugavustsoonist väljuda ja end ettevõtjana realiseerida. Seda enam on tunnustamist väärt need, kes on võtnud õigustatud riske ja purjetanud tippu välja," ütles konkursi korraldanud EY partner Ranno Tingas.

Ta lisas, et tänavuste finalistide lood näitavad, et ettevõtluses ei lähe kunagi kõik plaanipäraselt. "Edu saavutavad need, kes on avatud muutusele ning seavad piisavalt ambitsioonikaid sihte,"lisas Tingas. 

EY Eesti aasta ettevõtja konkursi finalistide hulgas oli tänavu viis kogenud ja silmapaistvat ettevõtjat. Võitja Tõnis Kaasik sõidab juunis Monacosse, et esindada Eestit EY maailma aasta ettevõtja ärifoorumil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles