Jõhvi volikogu esimehe sooloistungi seaduslikkus kahtluse all (1)

Erik Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard East oli 5. märtsil ainus volikogu liige, kes istungil osales. Nüüd leiab rahandusministeerium, et ta ei saanud ainuisikuliselt seal küsimusi otsustada.
Eduard East oli 5. märtsil ainus volikogu liige, kes istungil osales. Nüüd leiab rahandusministeerium, et ta ei saanud ainuisikuliselt seal küsimusi otsustada. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Märtsi alguses Jõhvi volikogu esimehe Eduard Easti iseendaga läbi viidud volikogu istungi seaduslikkus on omavalitsusi kureeriva rahandusministeeriumi osakonna poolt kahtluse alla seatud.

5. märtsil kell 8 hommikul pidi algama Jõhvi volikogu istung, mille päevakorras oli umbusalduse avaldamine volikogu esimehele Eduard Eastile ning vallavanem Martin Repinskile. Umbusaldused sisse andnud opositsioon ei ilmunud kohale, protestimaks sel moel Easti otsuse vastu korraldada istung nii ebamugaval ajal, mil paljud volikogu liikmed peavad tööl olema. Kohale ei ilmunud ka koalitsioon, mille kohta oli põhjendus, et nad ei toeta umbusaldusavaldusi. Sellele vaatamata viis East volikogu istungi läbi, pani umbusaldusavaldused hääletusele ning hääletas ainuisikuliselt neile vastu. 

Rahandusministeerium: otsused ei kehti 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles