Repinski: Spitz on agressiivne, Burk emotsionaalne ning opositsioon valetab ja teeb tsirkust (1)

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski ja Ingrid Spitz eelmisel reedel Jõhvi raamatukogus, kus vallavanem teatas, et vallandab direktori vallavalitsuse maine kahjustamise pärast.
Martin Repinski ja Ingrid Spitz eelmisel reedel Jõhvi raamatukogus, kus vallavanem teatas, et vallandab direktori vallavalitsuse maine kahjustamise pärast. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallavanem Martin Repinski andis kolmapäeva hommikul intervjuu Postimehe toimetusest eetrisse läinud saates "Otse Postimehest", kus ta nimetas Jõhvi raamatukogu direktori ametis vallandatud Ingrid Spitzi käitumist agressiivseks, Jõhvi sotsiaalmaja juhi kohalt lahkuma sunnitud Ralf Burki kommentaare selle kohta emotsionaalseteks ja volikogu opositsiooni valetajateks. 

Ligemale poole tundi kestnud intervjuu jooksul püüdis  Postimehe ajakirjanik Vilja Kiisler Repinskilt teada saada, millistel sisulistel põhjustel on ta viimastel nädalatel sundinud vallavalitsusest ja vallaasutustest lahkuma ridamisi kogenud töötajaid. Repinski otseseid põhjuseid välja ei toonud, vaid kordas varem Põhjarannikule öeldut, et pidas vajalikuks moodustada oma meeskond ja teha valla juhtimises muudatusi. 

Raamatukogu juhi kohalt tagandatud Ingrid Spitzi käitumist nimetas ta seoses toimunust ajakirjandusele ausalt rääkimisega agressiivseks. Sotsiaalmaja endise juhi Ralf Burki arvamust, et Jõhvis toimuvad praegu ametist vabastamised poliitilistel põhjustel, emotsionaalseks seisukohaks. 

Repinski süüdistas ka volikogu opositsiooni. "Nemad valetavad ja teevad tsirkust. Meie teeme reaalset tööd," sõnas ta. Repinski väitis, et samal ajal, kui opositsioon esitab ridamisi arupärimisi tema poolt valla krediitkaardi kasutamise kohta, on tema juhitav vallavalitsus toonud Jõhvi üheksa kuuga 8 miljonit eurot riiklikke investeeringuid. 

Samas tunnistas Repinski, et kooskõlastab olulisemad vallajuhtimise küsimused vallale tänavate hoolduse teenust osutava firma N&V omaniku Nikolai Ossipenkoga, kes on valimisliidu Jõhvi - Meie Kodu liider, kellega koos on Keskerakond Jõhvis võimul ning kellel on kohalikule poliitikale suur mõju.  

Repinski ütles, et läheb kohe pärast intervjuud Tallinnas omavalitsusjuhi koolitusele, mille 200 euro suuruse kulu tasub Jõhvi vald. 

Loe kogu intervjuud siit!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles