Narva mööblivabriku hoone äratatakse uuele elule

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituste ja laatade korraldamiseks kavandatav tohutu suur hoone tervikuna kaadrisse ei mahu. Kõik Narva mööblivabriku tsehhide põrandad olid esiotsa kaetud asfaldiga, nüüd aga on selle asemel ideaalselt valatud betoon.
Näituste ja laatade korraldamiseks kavandatav tohutu suur hoone tervikuna kaadrisse ei mahu. Kõik Narva mööblivabriku tsehhide põrandad olid esiotsa kaetud asfaldiga, nüüd aga on selle asemel ideaalselt valatud betoon. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva vana mööblivabriku tootmishoones valmistutakse esimest hiiglaslikku näitusekeskust avama. Tööd on lõppjärku jõudmas, ehkki kinnisvaraomaniku suhted kohalike arhitektuuri- ja järelevalveametnikega on keerulised.

Omaaegse Narova mööblivabriku tohutu suur hoone paikneb Narvas Tiimanni tänava alguses. Pilku köidab selle tähelepanuväärne fassaad: klaasist ja raamidest pika seina kohal kõrgub tosin betoonvõlvi.

Seitse aastat tagasi jäi mööblitootmine seal seisma. 2013. aastal vahetas kinnisvara omanikku, seejärel aga puhkes vabrikus tulekahju ning hoonet hakati puhastama. Tohutu suur töö tehti ära ka ümbritseval territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles