Narva linnapea palk tegi võimsa hüppe (2)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Aleksei Jevgrafovi suurim üllatus on, et siiani pole keegi altkäemaksu pakkunud.
Aleksei Jevgrafovi suurim üllatus on, et siiani pole keegi altkäemaksu pakkunud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Äsja ametisse valitud uus Narva linnapea Aleksei Jevgrafov sai volikogu heakskiidul korraliku palgatõusu: seniselt 3000 eurolt hüppas piirilinna meeri töötasu 4000 euroni. Antud muudatus kergitab ka volikogu esimehe Irina Janovitši palka. 

Linnapea palgatõus rakendub tagasiulatuvalt alates 1. aprillist. 

Volikogu esimehe hüvitis tõuseb aga sellega 2000 euroni, sest kord näeb ette, et see on pool linnapea palgast. Janovitš töötab põhikohaga Narva Kreenholmi gümnaasiumi direktorina.  

Opositsioonis oleva fraktsiooni Meie Narva liige Juri Raud küsis neljapäeval toimunud linnapea palga arutamise käigus, et miks on tarvis palka tõsta, kui Aleksei Jevgrafov nõustus kolm nädalat tagasi seda ametit vastu võtma praegustel tingimustel.

"Mingist töötasust sellel ajal juttu ei olnud," vastas volikogu juht Irina Janovitš.

Märtsi keskpaigas linnapea kohalt tagandatud Tarmo Tammiste märkis, et palgatõus on ennatlik, kuna uus linnapea pole end selles ametis veel näidanud.  

Fraktsioonitu volikogu liige Sergei Gorlatš tuletas meelde, et prokuratuur uurib praegu eelmise linnapea tagandamise asjaolusid ning selle taustal on tulnud ettepanek tüsta linnapea, aga koos sellega ka volikogu esimehe sissetulekut. 

"Mingi jaburus ja komöödia. Ärme ajame ülejäänud riiki naerma," sõnas Gorlatš. 

Võimufraktsiooni Kodulinn Narva liige Vladimir Butuzov aga märkis seepeale, et Irina Janovitši osas puudub kohtulik süüdimõistev otsus. 

Janovitš ise ütles neljapäevasel volikogu istungil ühel hetkel, et eelnõu eestvedajaks oli tema, kuid hiljem vabandas, et eksis ja kinnitas, et tema oli vaid ettekandja, kuid eelnõu algataja oli kogu fraktsioon Kodulinn Narva. 

Janovitš ise hääletamisel ei osalenud, samuti nagu ka tema kaks asetäitjat, kelle hüvitise suurus on samuti linnapea palgaga seotud.  

Linnapea palga ning volikogu esimehe ja aseesimeeste hüvitise tõstmise poolt hääletas 14 volikogu liiget, vastu oli 9.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles