Järve gümnaasiumist saab septembrist Järve kool

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve Järve Järve gümnaasium, mis on varem olnud ka Kohtla-Järve 1. Keskkool, hakkab alates 1. septembrist kandma nime Kohtla-Järve Järve Kool.
Kohtla-Järve Järve Järve gümnaasium, mis on varem olnud ka Kohtla-Järve 1. Keskkool, hakkab alates 1. septembrist kandma nime Kohtla-Järve Järve Kool. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu kinnitas neljapäeval praeguse Järve gümnaasiumi uueks nimeks alates tänavuse aasta 1. septembrist "Kohtla-Järve Järve Kool". 

Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva selgitas, et nime muutus tuleneb sellest, et alates järgmisest õppeaastast muutub Järve gümnaasium põhikooliks. Sama otsusega saab Ahtme gümnaasiumi uueks nimeks "Kohtla-Järve Ahtme Põhikool". 

Nimetus "Kohtla-Järve Järve kool" jäi sõelale Järve gümnaasiumi õpilaste, õpetajate ja lastevanemate vahel toimunud e-hääletusel. Aleksejeva sõnul on selline kooli nimi kooskõlastatud ka hoolekoguga. 

Volikogu liige Valdor Ernits tundis huvi, miks on kooli ümbernimetamine praegu vajalik, kui haridus- ja teadusminister Mailis Reps kinnitas 9. aprillil ETV otsesaates "Esimene stuudio", et ministeeriumil on loodava riigigümnaasiumi kõrval kavas säilitada iseseisvana ka praegune Järve gümnaasium. 

Niina Aleksejeva sõnul on linnavalitsuse haridusministeerimi vahel sõlmitud lepingus sätestatud, et uuest õppeaastast avatakse Kohtla-Järvel uus riigigümnaasium ja senised munitsipaalgümnaasiumid, välja arvatud täiskasvanute gümnaasium, muutuvad põhikoolideks. 

Järve gümnaasium kandis kuni 1996. aastani nime Kohtla-Järve 1. Keskkool. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles