Kohtla-Järve linn on Jüri Kollolt teenuste ostmiseks kulutanud üle 100 000 euro

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kollole on linnavalitsus rohkem kui neli aastat maksnud töötasu käsunduslepingu alusel ning see on võimaldanud tal kuuluda ka linnavolikogusse, kus ametnikud ja teenistujad olla ei tohi.
Jüri Kollole on linnavalitsus rohkem kui neli aastat maksnud töötasu käsunduslepingu alusel ning see on võimaldanud tal kuuluda ka linnavolikogusse, kus ametnikud ja teenistujad olla ei tohi. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve linnavalitsus on kulutanud endiselt linnapealt Jüri Kollolt erisuguste teenuste ostmiseks viimase nelja aasta jooksul rohkem kui 100 000 eurot. 

Linnavalitsus on sõlminud Jüri Kolloga alates 2011. aasta 1. jaanuarist mitmeid käsunduslepinguid, kinnitas linnapea Jevgeni Solovjov, vastates volikogu opositsionääri Eduard Odinetsi arupärimisele.

Tegeleb "tsiviilkaitsega"

Solovjov märkis, et linnavalitsus on erisuguste teenuste osutamise eest rohkem kui nelja aasta jooksul maksnud Kollole iga kuu 1485 eurot ning lisaks tasunud sellega kaasnevad sotsiaalmaksud ja töötuskindlustusmaksud. Kui võtta arvesse, et sama skeemi järgi on Kollole tasu makstud viimase 50 kuu jooksul, siis on temalt teenuste ostmiseks linnaeelarvest kulutatud üle 100 000 euro.

Arupärimise vastusest ilmneb, et praegu osutab Jüri Kollo linnavalitsusele teenust käsunduslepingu alusel, mis kehtib käesoleva aasta lõpuni.

Aasta tagasi rääkis Jüri Kollo Põhjarannikule, et ta on linnavalitsuses lepingulisel tööl. "Tegelen nii-öelda endise tsiviilkaitse küsimustega. Pean päästeametiga tegema koostööd, korraldama õppusi, valmistama nendeks ette pabereid. Käin kriisikomisjoni koosolekutel, lahendan linnaasutustele tehtud ettekirjutusi," rääkis ta oma tööst.

Samas tõdes ta, et teenitav rahasumma pole midagi erilist. "Töötasu on mul linnavalitsuse ametnikega võrreldes väike − 1000 eurot," ütles Kollo, pidades silmas netotasu, mis peaks tegelikult jääma suurusjärku ligemale 1200 eurot.

Riigihanget ei tehtud

Jevgeni Solovjov tunnistas, et nende teenuste ostmiseks, mida Kollo on viimastel aastatel osutanud, pole linnavalitsus hanget korraldanud. Linnapea sõnul ei olnud see vajalik, kuna Kollo osutatud teenused ei kuulu riigihangete klassifikaatori lisades loetletud teenuste hulka, mille puhul tuleb hange läbi viia.

Eduard Odinets ütles, et pole linnapea sellise vastusega sugugi rahul. "Minu esialgsel hinnangul on nimetatud juhul riigihanke läbiviimine siiski vajalik," sõnas ta.

Lisaks on Odinetsi sõnul tegu fiktiivse lepinguga, sest sisuliselt on Kollol ja tema tegevusel kõik linnavalitsuse töötaja tunnused. "Talle on eraldatud linnavalitsuse hoone kabinet, ta on regulaarselt osalenud linnavalitsuse istungitel ja seal sõnagi võtnud, nagu ilmneb protokollidest," ütles ta.

Et linnavalitsus on Jüri Kolloga töösuhte loonud käsunduslepinguga, võimaldab see tal kuuluda ka linnavolikogusse, kuhu linnavalitsuse ametnikud ja teenistujad kuuluda ei tohi. Kollo on volikogu majanduskomisjoni esimees ning saab selle eest iga kuu, kui toimub vähemalt üks istung, 355 eurot hüvitist.

Jüri Kollo oli Kohtla-Järve linnapea aastatel 2000-2002. Hiljem on ta olnud nii linnavalitsuse nõunik kui aselinnapea ja kuulunud alates 2009. aastast ka linnavolikogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles