Pealinna meisterkokad tõmbavad Ida-Virus tegevust koomale

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Muna Tartu ülikooli Narva kolledžis on olnud BBQ Cateringi edukaim kohvik Ida-Virumaal.
Kohvik Muna Tartu ülikooli Narva kolledžis on olnud BBQ Cateringi edukaim kohvik Ida-Virumaal. Foto: Ilja Smirnov

Kahe aasta eest kirjutas Põhjarannik, et pealinna meisterkokk Riho Leppik vallutab Ida-Viru kohvikuäri. Praegu on Leppiku osalusega BBQ Catering sellest tagasi tõmbumas ja kindel on ainult see, et jätkatakse kohvikuga Muna.

2013. aasta novembris pälvis BBQ Catering SA-lt Põhja-Eesti Turism väikeettevõtete kategoorias teise koha, kusjuures toitlustusfirma puhul hinnati just otsust tuua oma oskusteave pealinnast välja Ida-Virumaale, tõstes seeläbi toitlustusteenuse kvaliteeti ja taset regioonis.

On ju BBQ Cateringi ühel omanikul Riho Leppikul ette näidata barbeque Euroopa meistritiitel ja 8. koht barbeque maailmameistrivõistlustel, peakokk Aleksandr Nikoškov on aga saavutanud Eesti kokkade meistrivõistlustel kaks hõbemedalit ja ühe pronksi.

Vahepeal Ida-Virumaal nelja kohvikut pidanud pealinna ettevõte on aga siin kandis tegevust koomale tõmbamas.

Esimesena loobuti mullu hilissügisel kiirsöögikoha pidamisest Kiviõli seiklusturismi keskuses. Nüüd otsitakse ostjat Toila pargikohviku rendilepingule. Juunis lõpeb rendileping Jõhvi kontserdimajas Mozart ja on suur küsimärk, kas BBQ Catering seal toitlustamist jätkab.

Aur kindlale asjale

"Pappi pritsib uksest ja aknast nii tugevalt sisse, et peame kusagil kokku tõmbama," viskas Riho Leppik mõrudat nalja.

"Tegelikult ei ole juhtunud midagi hullu, vahepeal läks lihtsalt orientatsioon paigast ära, võtsime, mis võtta andis, ja nüüd otsustasime keskenduda catering´ile. Sellest tulenevalt on teisejärgulised asjad mõistlik elimineerida ja panna aur kindlale asjale."

Cateringi staap on jätkuvalt olemas nii Tallinnas kui Ida-Virumaal, sest kohvikutest jätkatakse kindlasti TÜ Narva kolledžis Muna opereerimist, mis on olnud siinsetest ettevõtmistest kõige edukam.

BBQ Cateringi juhatuse liige Kaur Kuurme on seda selgitanud nii: "Esiteks käib seal iga päev kolledžirahvast, teine pluss on asukoht tänava ääres ja ta on majana ka väga õnnestunud ehitis. Kõik need nüansid mängivad kaasa."

Vana aja hõnguline

Oru pargi väravahoonesse rajatud kohvikule, mis 2013. aastal Toila vallalt rendile võeti, soovitakse aga leida uus operaator. Natuke vana aja hõnguline kohvik, kus on rõhk kvaliteetsel kohvil, saiakestel ja salatitel, võiks Riho Leppiku hinnangul sama kontseptsiooniga mõne kohaliku pereärina tulusaks osutuda.

"Kui on kohalik omanik, kes teeb enda jaoks, paneb ta sinna kordades rohkem oma hinge kui palgatöötajast teenindaja. Samas ei saa öelda "ei" ka väljastpoolt tulijale," rääkis Leppik, kes on pannud veel kaheksa aastat kestva rendilepingu koos sisustusega müüki.

Leppiku sõnul on renoveeritud kohvikumaja valmisolek selline, et kui tooraine sisse osta ja teenindaja leti taha panna, võiks selle hommepäev avada. "Aastaringne vesi on sees, uus katus pea kohal, hoonevare täielikult korda tehtud."

Mis saab Jõhvi kontserdimaja kohvikust Mozart, millega kunagi Ida-Virumaa vallutusretke alustati?

"Millisel kujul ja kui palju me jääme, ei oska praegu kindlalt öelda ning spekuleerida ei taha," vastas Leppik.

Jõhvi kontserdimaja direktor Piia Tamm ütles, et BBQ Cateringiga viieks aastaks sõlmitud rendileping lõpeb juunis. "Meil on igal juhul vaja toitlustajat, aga läbirääkimised praegu käivad. Oleme nõudlik ja keeruline klient," nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles