Põhjarannik 8. aprillil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sügisel Tallinnas uksed avanud Vaba Lava plaanib oma tegevust laiendada Narva.
Mullu sügisel Tallinnas uksed avanud Vaba Lava plaanib oma tegevust laiendada Narva. Foto: SCANPIX

* Tallinna tühjalt kohalt Põhjamaade ainulaadse etenduskunstide keskuse üles ehitanud SA Vaba Lava plaanib seda ettevõtmist erakapitali ja vabariigi valitsuse abiga Narvas korrata. Vabariigi valitsuse heakskiit sellele ettevõtmisele on olemas: peagi sõlmitavas koalitsioonileppes seisab must valgel, et Vaba Lava kontseptsioonist lähtuva teatrimaja rajamisele Narvas pannakse õlg alla.

* Eile jõudis Ida-Virumaale esimene osa Euroopa Liidu toiduabist, mida aitab inimesteni toimetada Eesti toidupank koostöös omavalitsustega. Maakonnas saab abipaki 3207 inimest, kes elavad alla toimetulekupiiri või selle lähedal.

* Üha rohkem Ida-Viru omavalitsusi ühineb liikumisega "Maale elama", mis viib kokku inimestest tühjenevad maapiirkonnad ja maale tahtvad linnapered. Ehkki Ida-Virumaale pole "Maale elama" liikumise raames kolinud siiani ühtegi peret, pole siinsed vallad lootust kaotanud: nii Avinurme, Iisaku kui Illuka tutvustavadlaupäeval Tallinnas toimuval messil  ennast ja oma piirkonda, kohapealseid ettevõtlus- ja töötamisvõimalusi ning elukohti ja teenuseid.

* Kodukandi aasta küla valitakse sel aastal juba kuuendat korda; Ida-Virumaalt esitati nominendiks Toila valla Pühajõe küla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles