Mäetaguse vallavanem koondas kaks vallaametnikku

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis koos Enno Vinni ja Andrus Aameriga Mäetaguse vallavanemaks pürgides lubas Tauno Võhmar, et vallaametnikke ta välja vahetama ei hakka. Kahe ametis oldud kuuga on asjad muutunud.
Märtsis koos Enno Vinni ja Andrus Aameriga Mäetaguse vallavanemaks pürgides lubas Tauno Võhmar, et vallaametnikke ta välja vahetama ei hakka. Kahe ametis oldud kuuga on asjad muutunud. Foto: Matti Kämärä

Kaks kuud ametis olnud Mäetaguse vallavanem Tauno Võhmar koondas vallavalitsuses sotsiaaltöö spetsialisti ja ehitusspetsialisti, vahetas välja kommunaalettevõtte juhi ja otsib konkursiga uut abivallavanemat.

Alates juunikuust ei tööta Mäetaguse vallavalitsuses enam sotsiaaltöö spetsialist Marika Unuks ja ehitusspetsialist Hillar Raag ning pisut üle poole aasta abivallavanema ametis olnud Arnold Knuut juhib nüüd Ahto Tisleri asemel OÜd Mäetaguse Kommunaal.

Kui kahe spetsialisti ametikoht koondati, siis abivallavanema koht on alles ja sinna otsitakse praegu konkursiga uut inimest, kelle vastutusvaldkonnad on sotsiaal, lastekaitse, haridus, kultuur, sport, noorsootöö ja kolmas sektor. Konkursi tähtaeg on 16. juuni.

Sisseelamise aeg sai läbi

Aprilli alguses, vahetult pärast uude ametisse asumist ütles Võhmar, et elab esialgu sisse ja päris kindlasti pole tal mingit kavatsust hakata ametnikke välja vahetama.

"Jah, Jõhvi vallavanemana töötades oli mul väga hea tiim, kellest paljud on nüüdseks sealsest vallavalitsusest lahkunud, aga nad kõik on praegu juba uue tööga hõivatud, nii et ei saa öelda, et mul "varumehed" tagataskust võtta oleksid. Kui ma alustaksin mingi uue organisatsiooni loomist täiesti nullist, siis kahtlemata panustaksin nendele inimestele, aga ma tulin toimivasse meeskonda ja lihtsalt muutmise pärast ma kindlasti midagi muutma ei hakka," rääkis ta toona.

Nüüd ütleb Võhmar, et ametisse asudes ta täpselt sellisel seisukohal oligi, ent pärast kahte kuud töötamist ilmnes vajadus muudatuste järele. Volikogu oli tema ettepanekuga päri.

"Seni oli vallavalitsuses eraldi ehitusspetsialist ja ehitusjärelevalve spetsialist, nüüd tegeleb kogu selle valdkonnaga üks inimene. Ehituse osakaal vallas ju järjest väheneb ja olulisem on tugev ehitusjärelevalve. Hillar Raag oli siin ka hangete spetsialist, aga Jõhvis tegi iga valdkond edukalt ise oma hankeid ja läheme Mäetagusel sama teed.  Abivallavanem kureeris seni majandust, keskkonda, ehitust ja kommunaali − selle kõigega saan ma ise hakkama. Küll aga on vaja abivallavanemat, kes tegeleks ülejäänud valdkondadega, sealhulgas vastutaks ka sotsiaaltöö eest. Kaks sotsiaalvaldkonna spetsialisti − sotsiaalabitöötaja ja lastekaitsespetsialist − on vallavalitsuses nagunii, kolmanda järele enam vajadust ei olnud," selgitas Võhmar.

Kommunaalettevõtte juhi väljavahetamise tingis tema sõnul see, et sada protsenti vallale kuuluvas ettevõttes polnud ühtset meeskonda ning puudus ka koostöö volikoguga. Nüüd on ettevõttel volikogu liikmetest koosnev nõukogu, kes valis tegevjuhiks senise abivallavanemana valdkonda tundva Arnold Knuudi.

Abivallavanem vanast meeskonnast

Võhmar ütles, et tegi ettepaneku abivallavanemaks kandideerida ka praegu OÜs Corrigo tegevjuhina töötavale Kairi Soomerile, kes ajal, mil Võhmar oli Jõhvi vallavanem, juhtis seal sotsiaalteenistust ning kuulub praegu koos Võhmariga Jõhvi vallavolikogusse. Kaks aastat tagasi pälvis Kairi Soomer maakonna parima sotsiaaltöötaja tiitli.

"Kindlasti ei teinud ma vallavalitsuses muudatusi selle eesmärgiga, et Soomerile kohta teha − kui oleksin tahtnud, võinuksin seda teha kohe alguses ja hoopis lihtsamalt," märkis ta. "Aga jah, ma tahaksin küll, et ta konkursiga valituks osutuks, sest ta on selles valdkonnas pädev ja ma usaldan teda."

Kairi Soomerilt endalt eile kommentaari saada ei õnnestunud.

Rohkem muudatusi vallavalitsuse ametnike seas Võhmaril lähiajal plaanis ei ole.

"Sel eelarveaastal mitte. Muutuste vajadust ei saa muidugi lõplikult lukku panna, tuleb olla paindlik, mitte rutiinis kinni, ja ajaga kaasas käia."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles