Mäetaguse abivallavanemaks sai Kairi Soomer

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Soomer hindab abivallavanema ametis kõige rohkem võimalust tegelda eri valdkondadega.
Kairi Soomer hindab abivallavanema ametis kõige rohkem võimalust tegelda eri valdkondadega. Foto: Peeter Lilleväli

Vastselt ametisse asunud Kairi Soomer juhib nädalaks puhkusele läinud vallavanema asemikuna tervet Mäetaguse valda.

"Pole probleemi," ütles 18. juunil Mäetaguse abivallavanemana ametisse asunud Kairi Soomer vastuseks küsimusele, kuidas ta valla juhtimisega hakkama saab. Nimelt läks vallavanem Tauno Võhmar pärast jaanipäeva nädalaks puhkusele, jättes vallavanema kohustused uhiuue abivallavanema kanda.

Soomeri sõnul Mäetaguse vald talle päris võõras ei ole, sealsete kolleegidega on ta varemgi koostööd teinud.  Võõrad pole talle ka muud valdkonnad peale otseselt abivallavanema vastutusvaldkonda kuuluvate sotsiaali, lastekaitse, hariduse, kultuuri, spordi ja MTÜdega seonduva.

"Jõhvi vallavalitsuses tuli viimasel aastal valitsuse liikmena samuti mitmetes valdkondades kaasa rääkida ja vastutust kanda. Enne Jõhvi vallavalitsusse sotsiaaltöö peale minemist juhtisin aga kümme aastat Eesti Energias Ida piirkonna arveldussektorit − mul on lisaks sotsiaaltöö magistrikraadile ka ärijuhtimise ja majanduse kõrgharidus, sotsiaaltööd õppisin tegelikult hiljem."

Mäetagusel vallavanemat asendades ette tulevate probleemide kohta ütles Soomer, et kui on probleem, tuleb see ära lahendada ja alati on võimalus kohalikelt asja tundvatelt inimestelt nõu küsida.

Enne Mäetaguse abivallavanemaks saamist töötas Kairi Soomer mullu septembrist saati OÜ Corrigo tegevjuhina. Kuigi enam mitte selles ametis, on ta Corrigoga seotud senimaani: "Mul on nendega kokkulepe, et kuni nad uue inimese leiavad, käin paaril õhtul nädalas pooleli olevaid asju edasi tegemas. Kindlasti ei toimu see abivallavanema tööaja arvel," rääkis ta.

Uude ametisse kandideerima ajendas teda peamiselt võimalus tegelda rohkemate valdkondadega. "On põnev, kui saab teha erisuguseid asju," ütles ta. "Mu elu moto on vähemalt üks heategu päevas."

Et veelgi põnevam oleks, kavatseb Soomer minna sügisel taas õppima, et ka psühholoogias magistrikraadini jõuda.

Mäetaguse vallasekretär Lehti Targijainen ütles, et abivallavanema konkursile laekus 12 avaldust, millest pooled ei vastanud üldse konkursi tingimustele, neli vastas osaliselt ja vaid kaks täielikult.

"Teine kandidaat Soomeri kõrval oli Jõgevamaa inimene, kes oli töötanud kohalikus omavalitsuses, olnud ka abivallavanem ning tegelnud kultuuri- ja noorsootööga, ent kellel paraku polnud seni otseselt kokkupuuteid sotsiaalvaldkonnaga," põhjendas Targijainen, miks konkursikomisjon eelistas Kairi Soomerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles