Põhjarannik 3. oktoobril

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selisoo all pole piisavalt paksu vettpidavat kihti, mis tagaks soo püsimajäämise juhul, kui aluspõhja veetaset kaevandamise käigus oluliselt alandatakse.
Selisoo all pole piisavalt paksu vettpidavat kihti, mis tagaks soo püsimajäämise juhul, kui aluspõhja veetaset kaevandamise käigus oluliselt alandatakse. Foto: Matti Kämärä

* Üleeile kiitis vabariigi valitsus heaks Selisoo kaitseala moodustamise, et tagada Natura loodusala riiklik kaitse. Majandustegevus ja loodusvarade kasutamine on kaitsealal keelatud. Kaitseala moodustamisega väheneb ASi Eesti Energia Kaevandused mäeeraldise pindala 253 ha võrra. Passiivseks hinnati 8,5 miljonit tonni põlevkivivaru.

* 2. oktoobril kavas olnud Kohtla-Järve kultuurikeskuse üleandmine lükkus taas edasi, kuna Kohtla-Järve linnavalitsuse spetsialistidest ja kultuurikeskuse esindajatest koosnev komisjon avastas seal mitmeid pisipuudusi ning nõuab enne üleandmisakti allkirjastamist maja täielikku kordategemist.

* Sellest septembrist peab igal kütteseadmega maja omanikul olema ette näidata kutselise korstnapühkija akt. Tänu viimasel hetkel ärkajatele upuvad korstnapühkijad töösse ning hädalisel võib ooteaeg venida mitme kuu pikkuseks. Ida päästekeskuse pressiesindaja Helen Tammetsi sõnul pole pikad järjekorrad ainult Ida-Virumaa probleem. "Ei ole nii, et ainult siin ei jätku kutsetunnistusega korstnapühkijaid. Kortsnapühkijad üle Eesti räägivad: tööd on nii palju, et ei jõua ära teha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles