Talvehooaja algus toob Kiviõlisse ühe hosteli juurde

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Everesti hostel avab uksed detsembrikuus. Külaliste eest hakkab hoolitsema perenaine Kaisa Puss, turundus ja juhtimine jäävad Igor Kurošu õlgadele.
Everesti hostel avab uksed detsembrikuus. Külaliste eest hakkab hoolitsema perenaine Kaisa Puss, turundus ja juhtimine jäävad Igor Kurošu õlgadele. Foto: Matti Kämärä

Kiviõlis avatakse uue suusahooaja alguses hostel, mis mahutab kuni 45 suusasõpra, leevendades nii Kiviõli talvist majutuskohtade nappust.

Kiviõli linna servas endises kontorihoones avatakse detsembrikuus hostel Everest. Kokku on hostelis kaheksa tuba, kuhu mahub kuni 45 ööbijat. Peale selle on majas köök, kus saab endale ise hommikusööki valmistada või süüa varem tellitud toitu, saun ja Kiviõli turismieripära arvestades kohustuslik suusariiete kuivatamise ruum.

Seiklejad ja motomehed

"Talvel saavad seda kasutada suusatajad, suvel töömehed, kes saavad siin oma tööriided ära võtta ja hostelisse edasi juba puhtalt minna," tutvustas Everesti hostelit juhtiv Igor Kurošu maja, mille tagauksest pääseb otse soojendusega garderoobi. Sealsamas on võimalus ka oma pesu pesta ja kuivatada.

Talvised suusaturistid on hosteli üks sihtgrupp ning ka ehitajaid, keda aktiivsel ehitusperioodil majutada, peaks piisama. Nemad pole aga eesmärk omaette. "Eelkõige ootame siia aktiivseid matkajaid ja seiklejaid, aga ka motohuvilisi, olgu siis neid, kes maad või vett mööda liiguvad," tunnistas Kurošu. Aktiivse ja seikluslikuma puhkuse võimalusi pakub piirkond rohkesti.

Nii näiteks saavad hostelis ööd veeta motomehed, kes käivad Kiviõli mäel harjutamas, aga ka veemotosportlased, kes treeninguteks Aidu kanaleid kasutavad. "Külalised saavad siin süüa, magada ja masinaid putitada," selgitas ta. Koostööd soovitakse siin teha erisuguste spordiklubidega, lisaks motokrossiklubidele ka näiteks sõudeklubidega nii Eestis kui lähinaabrite seas.

Hostel ise tahab samuti pakkuda aktiivseid seikluspakette, kuhu kuuluvadki nii Kiviõli seikluskeskus kui Aidu veespordikeskus, aga ka Kohtla kaevanduspark. Lisaks piirkonna muud huviväärsed kohad  näiteks jalgrattamatk ümber Uljaste järve või aerusurfiretked järvel, merel, jõel või kanalitel.

Teenuseid juurde

Esialgu oli plaan mõned jalgrattad ja aerusurfivarustus osta hosteli avamise ajaks, kuid ehitustööde mahu tõttu otsustati inventari muretsemine edasi lükata ning veidi rasva koguda.

Hosteliks ehitatud maja oli kunagi kontorihoone, kus muu hulgas on oma kliente vastu võtnud ka Ragn-Sells. Hoone oli pankrotimenetluse käigus müüki pandud ja sealt see hosteli rajamise idee tuli. "Tundus, et hoone on täitsa korralik nii seest kui väljast ja tööd pole palju. Kui ehituseks läks, tuli sisuliselt kõik ringi teha," tunnistas Kurošu, et investeeringu maht kasvas esiotsa planeeritust suuremaks.

Sisuliselt on maja ehitatud nii, et tulevikus annaks sellele peale ehitada teise korruse. "Pigem vajaksime me ruumi juurde küll krundi kõrval, et pakutavaid teenuseid laiendada, olgu siis mänguväljaku, grillimisplatside või tulevikus ka karavanide peatuskoha näol," tõdes Kurošu.

Hosteli omanik on Eesti päritolu Venemaal tegutsev ettevõtja, kellele endale on seiklussport südamelähedane ja kes tegeleb ekstreemsõiduga jalgrattal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles