Dmitri Dmitrijev tegi purjuspäi avarii

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Dmitrijev.
Dmitri Dmitrijev. Foto: Matti Kämärä

Riigikogu liige ja Ida-Virumaa saadikurühma esimees keskerakondlane Dmitri Dmitrijev tegi neljapäeva öösel Harjumaal purjuspäi avarii. 

Politsei teatel sõitis Subaru Legacy roolis olnud 33aastane Dmitri neljapäeval kella 1.02 ajal Harjumaal Padise vallas Pedase külas T-kujulisel ristmikul otse üle ristmiku teelt välja vastu kändusid. Alkoholijoobes juht toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Eile sai avalikuks, et auto roolis oli Ida-Virumaalt riigikogusse valitud Keskerakonna fraktsiooni liige ja endine Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev.

Kuna ekspertiis tuvastas avarii teinud riigikogu liikmel Dmitri Dmitrijevil rohkem kui 1,5promillise joobe, algatas prokuratuur saadiku suhtes kriminaalmenetluse.

Läks erakonnakaaslastega tülli

Põhjarannikule teadaolevalt pääses Dmitrijev õnnetusest tõsisemate vigastusteta ja lubati peagi haiglast koju.

Dmitrijev ei vastanud eile korduvatele telefonikõnedele, kuid edastas Keskerakonna kaudu avalduse, milles ta kinnitas juhtunut. Teate kohaselt  võttis ta osa teisipäeval ja kolmapäeval  riigikogu Keskerakonna fraktsiooni tööseminarist, kus arutati 2016. aasta esimese poolaasta tööplaane. "Koosviibimise käigus tekkis mul konflikt fraktsioonikaaslasega. Soovisin aja maha võtta ja probleemist mõneks ajaks eemalduda. Tundes end kainena, lahkusin autoga. Jõudsin sõita mõne minuti, kui sõitsin teelt välja ja auto jäi kinni. Hiljem viis mu enda kutsutud kiirabi mind Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ülevaatusele, kus mu verest tuvastati minule teadaolevalt ka alkoholi," teatas ta.

Dmitrijev vabandas avalduses  südamest avalikkuse, oma pere, valijate ja fraktsioonikaaslaste ees. "Kuna tõenäoliselt järgneb sellele intsidendile politseiuurimine, siis praegu lisakommentaare ajakirjandusele kahjuks anda ei saa. Mõistagi teen võimaliku uurimise käigus igakülgset koostööd. Ka oma töö jätkamise riigikogus otsustan hilisemal hetkel," märkis ta avalduses.

Viimastel riigikogu valimistel 677 häält kogunud Dmitrijev pääses riigikogusse Ida-Virumaal ülekaalukalt enim hääli kogunud Yana Toomi asendusliikmena, kuna viimane eelistas Eesti parlamendile jätkata tööd Euroopa parlamendis.

Dmitrijevi koht läheks Paasmäele

Kui Dmitrijev peaks eetilistel põhjustel riigikogust lahkuma, peaks tema koha saama praegune Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe, kes on ühtlasi Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna esimees. Samas on teada, et kui viimastel Keskerakonna esimehe valimistel oli Dmitrijev Edgar Savisaare toetaja, siis Paasmäe pooldas koos enamiku Ida-Viru piirkonna juhatuse liikmetega Kadri Simsonit.

Paasmäe ütles eile Põhjarannikule, et Dmitrijevi tegu on erakonna jaoks igal juhul halb aasta alguse "kingitus". "Kahtlemata arutab tema küsimust ka piirkonna juhatus. Kuid ma ise ei hakka mingeid hinnanguid andma, enne kui ei tea täpsemaid asjaolusid: kui tugevas joobes ta oli, mis ajendas teda niimoodi käituma ja muu selline," sõnas ta eile päeval.

Dmitrijeviga seotud skandaal leidis aset ka 2013. aasta 30. märtsil, kui ta sattus varahommikul Kiviõlis kõrtsikaklusesse, olles ise tollal linnapea ametis. Dmitrijevit löödi nii tugevasti, et teda kutsuti tohterdama kiirabibrigaad. Dmitrijev ise ei esitanud toimunu kohta politseile avaldust ja keeldus toimunu selgitamisest ka avalikkusele.

Keskerakonna liige on Dmitrijev olnud üle kümne aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles