Transiitteede rekonstrueerimine on alanud ainult Narvas

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi Pargi tänava rekonstrueerimistööde tegemiseks sõlmitakse leping esmaspäeval. Siis saab paika ka ehitustööde graafik. 

PEETER LILLEVÄLI
Jõhvi Pargi tänava rekonstrueerimistööde tegemiseks sõlmitakse leping esmaspäeval. Siis saab paika ka ehitustööde graafik. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Riigilt transiitteede rekonstrueerimiseks toetust saanud omavalitsustest on töid jõudnud alustada ainult Narva; lähiajal tehakse töödega algust ka Jõhvis, Sillamäel ja Kiviõlis. 

Ida-Virumaa omavalitsused said transiitteede rekonstrueerimiseks kokku 3,8 miljonit eurot. Ehkki toetuse eraldamise otsus tuli kevadel, jõutakse reaalse ehituseni alles nüüd.

Venis järelevalve tegija leidmise tõttu

Ainsana on teetöid jõutud alustada Narvas. Piirilinn oli toetusesaajatest ainus, kellel oli hange välja kuulutatud juba enne, kui toetuse otsus tuli. "Pikendasime hanke perioodi mitu korda," ütles Narva linnamajandusameti teede spetsialist Toomas Mägi. Kui otsus olemas, sai ka ehitaja kiiresti valitud, kuid ootamatu tõrge tekkis järelevalve tegija leidmisel. "Seda hanget tegime ikka mitu korda. Alguses veebi-, siis lihthankena," sõnas ta.

Sellest hoolimata käivad teetööd nüüdseks täistuuril. "Liiklus on häiritud ja inimesed pahased. See käib teetööde juurde," tõdes Mägi. Narva rekonstrueerib tee linna sissesõidust esimese ristmikuni ja toetuse maksimaalne määr oli seal pool miljonit eurot.

Lisaks sai Narva ka 400 000eurose toetuse ka Kangelaste prospekti, Kreenholmi tänava ja Võidu prospekti teeületuskohtade ohutumaks muutmiseks. Need tööd aga veel alustatud pole, sest esmalt tuleb ülekäigukohad projekteerida. Reaalsete töödeni läheb seal veel aega.

Projekteerimist vajasid ka Kohtla-Järve Kalevi tänava uuendamisele minevad lõigud. Kohtla-Järve sai Kalevi tänava ja Järveküla tee ning sellele jäävate ristmike renoveerimiseks toetust kokku miljon eurot.

Järveküla tee ja Kalevi tänava ristmik, Kalevi ja Olevi tänava ristmik ning Vironia kaubanduskeskuse juures olev ristmik koos tänavavalgustuse uuendamise ning kergliiklusteede ja kõnniteede ehitamisega peab lõppema sel aastal. Ülejäänud tööde tarbeks käib projekteerimine ja reaalsed tööd lähevad lahti järgmisel aastal.

Alustavad kohe 

Sillamäe, kes hakkab toetusega rekonstrueerima Lev Tolstoi tänavat, on hanke läbi viinud ning sõlminud ehituslepingu. "Ettevalmistustööd algavad lähipäevil, objekti üleandmine on kavas detsembri lõpul," ütles abilinnapea Aleksei Stepanov. Tegemist on Lev Tolstoi tänava rekonstrueerimisprojekti viimase etapiga: 2013. aastal sai valmis kogu tänava rekonstrueerimisprojekt; 2014. aastal viis Sillamäe linn ellu Lev Tolstoi tänava rekonstrueerimise esimese etapi, mille raames rekonstrueeriti Lev Tolstoi ja Kesktänava ristmik, tehti ligikaudu 400 meetri pikkuse ja 8,25 meetri laiusega sõidutee, rajati turvalised ühistranspordipeatused, ehitati kergliiklustee ning renoveeriti tehnovõrgud ja tänavavalgustus. Ehitada jäi veel 57meetrine lõik, mis nüüd korda tehakse.

Tööde täpsem graafik saab paika järgmise nädala lõpus. Ilmselt tuleb tänav ajutiselt töödeks sulgeda ning korraldada ümbersõit.

Lüganuse vald alustab Kiviõli Jaama tänava teekatte rekonstrueerimist samuti lähiajal. Rohkem kui 300 000 eurot maksma minev lõik on Kiviõli murelaps olnud pikki aastaid. "Iseenesest läheb oluliselt pikema Jaama tänava rekonstrueerimine maksma vähem kui Püssi Viru tänava teetööd, mis maksavad pool miljonit eurot ning kus polnud tööde hulka pandud näiteks sademeveekanalisatsiooni," ütles Lüganuse vallavanem Andrea Eiche.

Jõhvi Pargi tänava rekonstrueerija leidmiseks on hange lõppenud. 1,5 kilomeetri pikkuse tänava uuendamine läheb koos käibemaksuga maksma üle 1,32 miljoni euro.

Riigihankel osales viis tuntud ehitusfirmat. Kõige soodsama pakkumise tegi YIT Infra Eesti AS, kelle vallavalitsus ka hanke võitjaks tunnistas.

Leping ehitajaga allkirjastatakse 23. juulil. "Milline saab olema ajagraafik, seda saab öelda pärast ehitajaga peetavat avakoosolekut," ütles Jõhvi abivallavanem Viktoria Tsventarnaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles