Kohtla-Järve korteri ruutmeetri hind jääb alla 100 euro

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu Kohtla-Järve kesklinnas Klaevi tänaval. PEETER LILLEVÄLI
Korterelamu Kohtla-Järve kesklinnas Klaevi tänaval. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Septembris oli paarikümnest kinnisvara ülevaates vaatluse all olevast linnast kõige odavam korterite hinnatase Kohtla-Järvel, kus keskmine korteriomandi tehingu ruutmeetri hind oli 96 eurot.

Õige pisut on korterid väärtuslikumad Valgas, kus keskmiseks ruutmeetri hinnaks kujunes 116 eurot. Jõhvis maksis korteri ruutmeeter 235 ja Narvas 425 eurot.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman tõdes, et äärealastumine muutub  Eesti linnades üha suuremaks probleemiks - inimesed põgenevad Tallinnasse - Tartusse ja jätavad tihti oma väärtusetu elupaiga soiku.

Tallinnas on korterite ruutmeetri keskmine hind ligemale 1800 eurot, üle 1100 euro ulatub see näitaja ka Pärnus ja Tartus.

Peep Sooman ütles, et väikelinnade tulevik on väga tume. "On mõned kirkad kriidid karbis, kus kohalikud omavalitsused näevad kurja vaeva, et elu linnas sisse puhuda, kuid need on erandid", ütles ta. Erandite all pidas ta silmas linnasid nagu Rakvere, Viljandi, Kuressaare ja Haapsalu.

Rakveres maksis korteri ruutmeeter septembris 672, Viljandis 748, Kuressaares 792 ja Haapsalus 748 eurot ehk 7-8 korda rohkem kui Kohtla-Järvel.

"Üldiselt on seis kehv ja aina kehvemaks läheb - elanikud lahkuvad, majadel lastakse laguneda ja loodame ühiselt, et lõpuks kellegi lapsele rõdupaneel pähe ei kuku," lisas ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles