EKRE sai Ida-Virumaal esimesena valimisnimekirja kokku

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE kandidaadid Ida-Virumaal: Madis Toom, Arvo Aller, Evelin Poolamets, Riho Breivel, Kersti Kracht, Tiit  Raud, Mari-Liis Lillemets ja Andres Zahharov. ERAKOGU
EKRE kandidaadid Ida-Virumaal: Madis Toom, Arvo Aller, Evelin Poolamets, Riho Breivel, Kersti Kracht, Tiit Raud, Mari-Liis Lillemets ja Andres Zahharov. ERAKOGU Foto: Põhjarannik

Eestimaa Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esinumbriks eelseisvatel riigikogu valimistel Ida-Virumaa valimisringkonnas saab Kersti Kracht.

Kersti Kracht on endine Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni president.  2017. aasta suvel EKREsse astunud Kracht osales ka aasta tagasi toimunud kohalikel valimistel Tallinnas. Ta kogus 947 häält ja valiti linnavolikogu liikmeks. Kracht edestas häälte arvuga teiste seas napilt Isamaa tuntud poliitikut Viktoria Ladõnskajat. EKRE on nimetanud Kersti Krachti võimalikuks rahandus- või majandusministri kandidaadiks.

EKRE Ida-Viru valimisnimekirjas järgneb Krachtile endine Ida-Viru maavanem Riho Breivel. Peale nende kandideerivad ka Arvo Aller, Kalev Prits, Evelin Poolamets, Madis Toom, Tiit Raud, Andrus Zahharov ja Mari-Liis Lillemets.

Ükski teine erakond ei ole seni veel oma täielikku valimisnimekirja Ida-Virumaal avalikustanud.

EKRE esimees Mart Helme ütles pressiteate vahendusel, et rahvuskonservatiividel on Ida-Virumaal eestluse hoidmise missioon. "Eestlaste arv maakonnas on langenud 16 protsendile ja kuna muukeelne rahvas toetab valdavalt Keskerakonda, siis peavad rahvuskonservatiivid koondama eestlased enda selja taha," kinnitas ta.

Kersti Krachti sõnul tuleb Ida-Virumaal luua uusi töökohti ning saavutada kõrgem palgatase. "See saab toimuda ainult siis, kui ettevõtjatel on selleks kõik vajalikud tingimused, hakkajad inimesed on väärtustatud, majanduskeskkond on aus ja korruptsioonivaba ning bürokraatlikud tõkked minimaalsed. Põlevkivielektrist loobumisest on täna vara rääkida, praegu me seda ei toeta. Pigem peame keskenduma sellisele elektrihinnale, et tootjad saaksid elektrit mõistliku hinnaga, sest Ida-Virumaa vajab töökohti," märkis ta.

Neli aastat tagasi toimunud riigikogu valimistel kogus  EKRE Ida-Virumaal 3,1 protsenti häältest, millest ei piisanud mandaadi saamiseks. Kaks kolmandikku EKRE häältest - 693, kogus tookord  Kaitseliidu Alutaguse maleva endine pealik Arno Kodu. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles