Huvipuudus võib viia Tammiku sporihalli müügini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi valla spordispetsialisti Hardi Raiendit hämmastab, et inimesed ei tunne huvi Tammiku spordihallis käimise vastu - olgugi et see pole uus, vastab hall kõikidele nõuetele.
Jõhvi valla spordispetsialisti Hardi Raiendit hämmastab, et inimesed ei tunne huvi Tammiku spordihallis käimise vastu - olgugi et see pole uus, vastab hall kõikidele nõuetele. Foto: Matti Kämärä
Aktiivse puhkuse harrastajate huvipuudus võib Jõhvi valla juhtkonnale peale sundida ebapopulaarse otsuse - panna Tammiku spordihall müüki.

Saatuse tahtel langes Jõhvi vallavalitsuse spordispetsialisti Hardi Raiendi ametiajale Tammiku spordihalli tuleviku küsimus. Valla juhtkonna soov oli leida spordiklubide seast spordihallile haldaja, kes valitseks hoonet ning tagaks selle sihtotstarbelise kasutuse ja arengu. Kui soovijaid leida ei õnnestunud, läksid lahti jutud spordihalli võimalikust müügist.

Kas inimestel ei ole huvi?

Praegu tegelen kõikide Tammiku spordihalli asjadega mina, kuigi loodan ikka, et 1. novembrist leidub uus haldaja. Üks klubi ja selle esindaja on huvi üles näidanud. Kindel arv gruppe on vastu võetud ja soovijaid sisuliselt leidub. Igal juhul kasutatakse praegu ära vaid 40% võimalikust ajast.

Mulle näib, et inimesed ei taha tõesti seal käia. Vaadake, mis toimub Jõhvi spordihalli ümber: seal ei ole õhtuti võimalik parkimiskohta leida - kogu ümbrus on autosid täis. Siinsamas 3,2 kilomeetrit eemal seisab aga tühi spordihall. Ometi on olemas saal, kus on valge ja nüüd juba kütegi sisse lülitatud. Kuid see ei meelita soovijaid. Olen ettepanekud teinud enam kui 40 klubile, kuid huvi on ikka vähene. Probleem on selles, et see 3,2 kilomeetri küsimus on praegu lahendamatu. Kuigi inimesed sõidavad õhtuti rahumeeli Pannjärvele... Minul on mõistus otsas, kuidas veel inimesi siia meelitada saaks. Tagajärjeks on see, et kevadel hakkame pead murdma selle üle, mida halliga peale hakata, ja võimalik, et see tuleb maha müüa.

Kas kõik on ära proovitud?

Minu meelest küll. Kulutasime reklaamile 300 eurot, kuid see ei andnud midagi. Meelitasin inimesi isegi sellega, et jagasin kepikõnnisarja võistlustel tasuta külastuse kuponge. Arvutasin, et oleksin pidanud juurde saama 64 klienti, aga inimesed ütlesid, et tänan, pole vaja. Isegi selline variant oli, et võis kaasa võtta pere või tuttavad, kuid keegi ei kasutanud seda võimalust kordagi.

Me subsideerime oma klubisid, aga nemad käivad harjumusest ikka Ahtme hallis või mujal. Lihtsad spordialad: kergejõustik, aeroobika, võimlemine... Räägin inimestele, et siin on tühi saal, võtke see soodushinnaga, ja lastele on see hoopis tasuta. Mulle aga vastatakse, et neil on kõik olemas Ahtmes - kilomeetri kaugusel Tammikust. Jõhvis on treener, kes ei maksa endale palka, aga tellib Kiviõlist bussi. Jõhvi treener korraldab treeninguid Kohtla-Järvel, sest ta on seal harjunud. Nii tulebki välja, et valla raha, mis peaks kohapeal ringlema, rändab mujale.

Võimalik on veel üks tegur. Tavatsen öelda, et iga kõrts on kõrtsipidaja nägu. Ehk puudub siin lihtsalt see "kõrtsipidaja", kes suhtleks inimestega, rõõmustaks nende üle ja meelitaks neid siia? Aga meil ei ole praegu sellist inimest. Kõige huvitavam on see, et vallal on tema jaoks raha olemas, talle pakutakse tööaega kella 15-21 ja miinimumpalgast suuremat tasu. Kuid soovijaid pole siiani leidunud.

Ehk tasuks anda spordihall rendile klubile Olümpionik, kes on tohutut huvi üles näidanud?

Ei. Klubi ei täida valla ees võetud kohustusi. Ma ei räägi isegi ruumide rendi eest maksmisest. Minu siin töötamise teisel päeval tulid nad ettepanekuga teha Tammikusse spordihalli kõrvale jalgpalliväljak. Olin igati poolt. Seal oli vaja muru ära niita ja mina andsin vanalt linnastaadionilt pärit väravad. Seal ju oli juba kunagi varem jalgpalliplats, kus ma isegi mängimas käisin. Kuid seniajani pole seal midagi tehtud, ka väravad seisavad endises kohas. Kuidas ma saan rentida spordihalli klubile, kes ei esita finantsaruandeid?

Tuleb välja, et müük on üsna reaalne?

Jah. Selle juurde tuleme jälle aprillis. Meile on see viimane abinõu. Valla spordielu arendamise kavas tahame 16-60aastaste tervisespordiharrastajate arvu viia 45 protsendini. Vaat siis läheb seda halli kindlasti tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles