Ida-Viru külastaja saab isikliku reisiplaani

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru avastuslehele on kokku kogutud siin pakutavad elamused, sündmused, tegevused ja teenused. Pildil on Avinurme elulaadikeskus.
Ida-Viru avastuslehele on kokku kogutud siin pakutavad elamused, sündmused, tegevused ja teenused. Pildil on Avinurme elulaadikeskus. Foto: Matti Kämärä

Ida-Virumaal reisimine on nüüd lihtsam ja mugavam, sest maakonna külastajad saavad tänu uuele reisiplaneerimise programmile olla iseenda reisibürood.

Kohalikke omavalitsusi ja turismiedendajaid ühendav Ida-Virumaa turismiklaster esitles sel nädalal Ida-Virumaa turismiportaali ja reisiplaneerimise programmi aadressil discovering-estonia.eu, mis tõstab esile piirkonna unikaalseid tegevusi ja objekte, tekitades soovi neid ise kohapeal kogeda.

"Ida-Virumaa turismiportaali eesmärk on muuta info, tegevuste ja objektide esitlemine atraktiivsemaks ning lihtsamini kättesaadavaks," selgitas turismiekspert Neeme Kari.

Ida-Viru avastuslehele kokku kogutud elamustest, sündmustest, tegevustest ja teenustest saab uudse reisiplaneerija tripMASTER abil kokku panna just enda soovidele vastava reisiplaani.

"Oletame, et inimene soovib tulla Kiviõli motofestivalile. Sinna juurde saab valida majutuse ja toitlustuse ning lehekülje külastuse tulemusena valmib konkreetne reisiplaan," selgitas Ida-Virumaa turismikoordinaator Sigrid Karon.

Turismiportaali sisu ja tehnilised võimalused täienevad pidevalt; tulemas on ka näidispaketid, kui selguvad klientidelt kõige kõrgema hinde saanud tegevused ja tooted. Samuti lisandub eesti ja inglise keelele vene keel, kinnitas ta.

Karoni sõnul selliste võimalustega turismiportaali praegu Eestis pole, kuid ideaalis võiksid sellega ühineda kõik maakonnad, sest välisturistidele ei saa müüa üksikuid piirkondi, vaid peaks turundama kogu Eestit.

Turismiedendajatele teeb rõõmu, et Ida-Virumaa külastatavus näitab jätkuvalt tõusutrendi. "Selle aasta üheksa kuuga oleme toonud Ida-Virumaale juba rohkem Venemaa turiste kui terve eelmise aasta jooksul - ligi 17 000," märkis Karon, lisades, et aastavahetuseks on kohalikud hotellid ida poolt tulijatele juba välja müüdud ning praegu tehakse turundustööd majutusasutuste kevadise täitumuse nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles