Suusalootused sätivad tippvormi sõitudeks Türgimaa lumel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Maslennikov (63) ja Avo Sambla (68) tänavuse hooaja põhieesmärgiks on esineda hästi juunioride maailmameistrivõistlustel Türgis.
Aleksandr Maslennikov (63) ja Avo Sambla (68) tänavuse hooaja põhieesmärgiks on esineda hästi juunioride maailmameistrivõistlustel Türgis. Foto: Matti Kämärä

Kui pärast lapsesündi tippsporti naasnud Tatjana Mannima panustab alanud hooajal eelkõige Worldloppeti pikamaasõitude sarja, siis Ida-Viru meeste paremik tahab oma tänavused parimad sõidud teha suusamaailma jaoks eksootilisel Türgimaal, kus peetakse 2012. aasta juunioride maailmameistrivõistlused.

Eesti eri vanuseklassi koondistesse kuulub sel aastal kolm Ida-Virumaa noort suusatajat: sillamäelane Aleksandr Maslennikov ja Illuka mees Avo Sambla U23 koondises ning Janari Rajas Iisakust juunioride koondises.

Lisaks ei tasu unustada ka kiviõlilast Tomas Kaursonit, kes on olnud laagris koos Venemaa koondislastega ning kelle seisust hetkel täpsemat ülevaadet pole.

"Peamiseks stardiks on meie poistele veebruaris Türgis toimuv juunioride MM. Võistluspaik on mõneti ekstreemne, kuid loodetavasti pääsevad ka Ida-Viru suusatajad sinna. Eriti tooksin esile Maslennikovi, kes on hooajal alguses näidanud häid tulemusi," märkis noortekoondiste treener Kalju Ojaste.

Tema hinnangul peaksid Ida-Viru noormehed olema stardis ka kodusel Otepää maailma karika etapil.

Treenib tänaval

"Sel hooajal pani treener Ojaste meid fakti ette: suurematele rahvusvahelistele võistlustele pääsemiseks tuleb koguda vähemalt 70 FIS punkti. Aleksandril on juba esimese lume võistlusega 65 punkti koos. Möödunud nädalal käisin koos temaga viimase raha eest Põhja-Soomes Kontiolahti võistlustel. See oli õige käik, sest 150 osaleja seas suutis ta tulla üheksandale kohale, jäädes võitjaks tulnud tuntud Venemaa koondislasest Sergei Širjajevist maha vaid 29 sekundit," märkis Maslennikovi treener Aleksandr Gorodnitšev.

"Venelaste küsimuse peale, kus ta praegu treenib, viskasime nalja: Sillamäel Gagarini tänaval rullikutega.

Treeneri sõnul saab ta õpilane praegu siiski ka lumel sõitmist harjutada, sest Otepääl on rajatud kunstlumest 1 km pikkune ring.

Nädala pärast sõidab Maslennikov koos teiste kaasmaalastega Vuokattisse Skandinaavia karikavõistluste etapile. Gorodnitšev kinnitas samuti, et hooaja peamine eesmärk on hea esinemine juunioride maailmameistrivõistlustel Türgis.

Ka Iisaku treener Margus Rajas loodab, et tema pojal Janaril õnnestub sel hooajal pääseda Türgi MMile. "Ma ei oska prognoosida, kuidas hooaeg edasi kulgeb, aga praegu läheb kõik enam-vähem normaal-

selt," nentis treenerist isa, kelle poeg elab ja treenib samuti praegu Otepääl.

Juursalu läheb Hiina tuurile

Eesti koondise piirimail olev Timo Juursalu otsustas sel aastal keskenduda maratonidele. Sportlase sõnul sobivad ja meeldivad talle pikemad sõidud. Jaanuari algusest Tšehhimaal täie hooga käima mineva Worldloppeti maratonide sarja kõikidest etappidest ta erinevalt Tatjana Mannimast osa võtta ei kavatse, ent rida pikki sõite on tema kalendris siiski.

"Kindlasti tahan osa võtta Tartu ja Alutaguse maratonist, samuti Soomes sõidetavast Finldaniahiihtost. Lisaks andsin nõusoleku võtta osa Hiina tuurist. Minu teada on seal kavas neli etappi ja viimasel neist sõidetakse 50 kilomeetrit klassikat. Sel tuuril peaks osalema ka mitmeid Euroopa suusatajaid sportlasi. Tulemust ennustama ei hakka, aga pingutan parima nimel," ütles Juursalu.

Harrastajad ootavad lund

Ida-Virumaa harrastussuusatajatele ning veteranidele ja noortele on sel aastal kavas üle kahe to sina võistluse - argipäeva suusaõhtutest Alutaguse maratonini. Esimene üritus - Arvi Abeli mälestusvõistlus, peaks toimuma juba kümne päeva pärast 18. detsembril.

Muidugi on võimalik, et selleks ajaks lund ei tule. Sel juhul tuleb Ida-Virumaa spordiliidu peasekretäri Rene Kundla sõnul üritus edasi lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles