Kaevandusmuuseumi juhiks sai Sigrid Karon

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Nädalas on ju seitse päeva!" usub Sigrid Karon, et suudab end kolme koha - kaevandusmuuseumi, turismikoordinaatori ameti ja kodu vahel ära jagada.
"Nädalas on ju seitse päeva!" usub Sigrid Karon, et suudab end kolme koha - kaevandusmuuseumi, turismikoordinaatori ameti ja kodu vahel ära jagada. Foto: Peeter Lilleväli

Pool aastat kestnud konkursi tulemusena asus eilsest SA Kohtla Kaevanduspargi-muuseumi juhina ametisse Ida-Virumaa turismikoordinaatorina töötav Sigrid Karon.

"Maakonna turismikoordinaatorina töötan ikka edasi, uue ametiga tuleb lihtsalt koormust juurde," rääkis Sigrid Karon, kes on juhtinud Kalvi hotelli ja Vinni spordikompleksi ning alates tunamullusest kevadest Ida-Viru ettevõtluskeskuses turismivaldkonda eest vedanud.

Suur tööpõld ees

Karoni sõnul on tema eesmärk kaevanduspargi juhina olla abiks selle ülesehitamisel uueks, moodsaks ja atraktiivseks tööstuspärandit tutvustavaks turismiobjektiks. "Minu ülesandeks saab kaevanduspargi käivitamine selliselt, et see võiks areneda jätkusuutlikuks ning ligitõmbavaks külastuskeskuseks. Olles ise panustanud Ida-Viru turismiklastri strateegiasse, on töö kaevanduspargi-muuseumi juhina järgmine samm seal kirjeldatud eesmärkide poole, mistõttu pakub see mulle kahtlemata suurt isiklikku väljakutset."

Muuseumi külastatavuse suurendamise võtit näeb ta tulevastes uutes ekspositsioonides ning ka seminarides ja üritustes. "Ideid on meil mitmeid, kindlasti tahame korraldada midagi seoses jõuludega, ennekõike lastele mõeldes," rääkis ta.

Kaevandusmuuseumiga seonduvat tehnikavärki Sigrid Karon ei pelga. "Juba mu vanaema töötas Küttejõu karjääris, isa samuti, nii et olen kolmandat põlve kaevandamisega seotud," naeris ta. "Tehnika ei ole mulle sugugi võõras."

"Oleme viimaks leidnud paljude heade kandidaatide seast sellele kohale parima. Karoni kogemus piirkonna turismi arendamisel on olnud muljet avaldav. Usun, et tema vaade piirkonnale kui tervikule aitab kaevanduspargil-muuseumil kujuneda tõeliseks tõmbenumbriks," ütles SA Kohtla Kaevanduspargi-muuseumi nõukogu esimees Illart Jool.

Ida-Viru eripära esiletoomine

ASi Eesti Energia Kaevandused arendusjuhi ja kaevanduspargi-muuseumi nõukogu liikme Kalmer Sokmani sõnul on põlevkivi, õli- ja energiatootmine Ida-Virumaad ülejäänud Eestist selgelt eristavad märksõnad. "Seda kohalikku tugevust tuleb väärikalt presenteerida ning kahtlemata on kaevanduspark parim koht nende valdkondade lähemaks tutvustamiseks. Panustame sellesse projekti südamega ning loodame külastuskeskusele kiiret arengut - uuel juhil on selles kahtlemata oluline roll."

Aastaks 2013 muudetakse kaevanduspark-muuseum nüüdisaegseks külastuskeskuseks, mis tutvustab interaktiivses vormis põlevkivitootmise ja energeetika valdkonda. Ekspositsiooni väljatöötamisse on aktiivselt panustanud Eesti Energia tippspetsialistid. Praegu ehitatakse ümber kaevanduspargi allmaaosa, mis avatakse külastajatele tutvumiseks juba tänavu kevadel.

SA Kohtla Kaevanduspargi-muuseumi projekti rahastab EAS üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise meetmest, projekti toetab Eesti Energia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles