Kuritegude hulk vähenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Lilleväli
Foto: Peeter Lilleväli

Möödunud aastal vähenes Ida-Virumaal registreeritud kuritegude arv aasta varasemaga võrreldes, ehkki 2009. aastal oli kuritegevust vähem kui mullu.

Kokku registreeriti maakonnas mullu 6346 kuritegu, mis on 11 protsendi võrra vähem kui aasta varem. Kõige levinumad kuriteod olid vargused, mis moodustavad veidi vähem kui poole kõikidest kuriteoteadetest. Varguste hulk langes aga peaaegu veerandi võrra.

Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Margus Kurmi sõnul oleneb registreeritud varguste puhul lõplik statistika paljudest asjaoludest. "Kõigepealt tuleb vaadata seda, kui palju inimesed üldse teatavad. Kui inimeselt varastatakse mobiiltelefon ja ta peab seda nii tühiseks, et ostab uue ning politseisse ei tulegi, jääb see statistikas kajastamata," sõnas Kurm.

Ida politseiprefekt Aldis Alus lausus, et möödunud aastal läbi viidud uuring näitas, et Virumaal teavitab 91 protsenti kuriteoohvritest sellest politseid. "Aga probleem on ka selles, et väga paljud varguse ohvrid pole mitte midagi teinud oma vara kaitseks - ikka jäetakse mõne hoone uks lahti või masin põllule," tõi ta näiteks.

Kui varguste arv möödunud aastal vähenes, siis tapmiste ja mõrvade hulk suurenes kahe juhtumi võrra 22ni, mis teeb aga kasvuks 10 protsenti.

Mullu lõpetati kolm omavalitsusjuhte puudutanud korruptsiooniuurimist kuriteokoosseisu puudumise tõttu. Kriminaalasjast pääsesid Narva linnapea Tarmo Tammiste, Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi ning Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar.

Juba kaks ja pool aastat väldanud uurimine Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi asjus on Kurmi sõnul jõudnud lõpusirgele ning prokuröri sõnul tutvuvad menetlusalused ja nende advokaadid praegu kriminaaltoimikutega. "Loodame, et selle asja kohtusse saatmine saab võimalikult kiiresti teoks," sõnas Kurm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles