Mängude majast saab söögisaal

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurte akende ja merevaate tõttu kolib mängude majja hoopis söögisaal.
Suurte akende ja merevaate tõttu kolib mängude majja hoopis söögisaal. Foto: eskiis

Toila spaahotelli juurdeehitisse, kuhu algselt kavandati mängude maja, kolitakse puhkajate toitlustamine, laste mänguala aga sisustatakse tühjaks jäävasse söögisaali.

Juurdeehitis, mis lisab sanatooriumi üldpinnale 1000 ruutmeetrit, kerkis olemasoleva hoone katusepealsele osale ning selle suured aknad avanevad merele. Just suurepärane merevaade on põhjus, miks sinna otsustati paigutada sööjad. "Ega lapsel ole aega aknast välja vaadata, tema tuli mängima, aga klient tahab süües merd näha," põhjendas vangerdust ASi Toila Sanatoorium juhatuse liige ja tegevdirektor Jaak Pruunes.

Seetõttu sisustatakse mänguala akendeta söögisaali ja kogu buffet-toitlustus koondatakse uude majaossa.

"Praegu on meil kaks söögisaali, sest ühte kliendid lihtsalt ei mahu. Kuigi meie loosung on kõiki kliente võrdselt kohelda, paljud seda ei usu. Inimestel on stereotüübid, et kindlasti võtame välismaalasi paremini vastu. Arvatakse, et kui toitlustamine on restoranis, siis järelikult on seal apelsinid suuremad kui sööklas. Tegelikult on supp tehtud samas katlas ja kohviaparaat ka sama. Nüüd, kui söömise ühte kohta kolime, kaovad probleemid, "et teie sööte restoranis, meie sööklas"," rääkis Pruunes.

Pärast ümberkorraldusi muudetakse Mio Mare täielikult à la carte restoraniks. Praegune söögisaal on aga parasjagu nii suur, et sinna mahuvad hoidja valvsa silma all mängima nii puhkajate kui kohalike elanike lapsed, rääkis Pruunes, kes lubas lustimiseks nii ronimisatraktsioone, liumägesid kui interaktiivseid mänge.

"Kui tahame pereturisti, siis peab emal-isal olema koht, kuhu saab lapsed sauna või protseduuridele minnes saata. Pereturism on meie jaoks number üks. Esiteks, pereinimene jääb pereinimeseks, ta ei lähe ulakaks, ei tarvita kunagi liigset alkoholi ja on kõige meeldivam klient, sest tuli rahulikult puhkama," põhjendas Pruunes, miks laste vaba aja veetmise võimalusi laiendatakse.

Kokku investeeritakse juurdeehitisse ja selle sisustamisse kuni 900 000 eurot. Praegu käivad sisetööd ja kolimisteni jõutakse ilmselt maikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles